¨

Byggeri for 100 mill på dødsdømt sygehus

Foto: TV ØST

Som det første sygehus i Danmark er det dødsdømte akutsygehus i Næstved på vej til at indgå en aftale med et privat firma om at investere 100 millioner i en helt ny bygning og to strålekanoner til kræftpatienter.

Det oplyser DR Sjælland.

Region Sjælland har ikke selv råd til at bruge 100 millioner til at behandle de mange kræftpatienter, og regionen vil ikke vente til det nye supersygehus i Køge står klar med en ny kræftafdeling om 8-10 år, siger direktør Lars Onsberg Henriksen: - Det vil være en stor fordel for de hundredvis af kræftpatienter, der bliver ramt de kommende år. De slipper for den lange, opslidende tur til Rigshospitalet, siger direktøren.
Han siger samtidig, at betingelsen er at det private firma kan klare strålebehandlingen billigere end Rigshospitalet.
Når supersygehuset i Køge står klar skal al kræftbehandling samles her - men Lars Onsberg Henriksen forventer, at Næstved skal fungere i en lang overgangsperiode.
I dag har Næstved sygehus kun tre strålekanoner og det betyder at hundredvis af kræftpatienter må tage den lange tur til Rigshospitalet for at få strålebehandling.
Hvis aftalen med det private firma kommer i hus, betyder det at offentligt ansatte læger og sygeplejersker skal behandle patienterne mens det private firma står for den tekniske del af det nye strålecenter. Aftalen indebærer at Region Sjælland skal betale firmaet for at bruge apparaturet - og lige nu regner firmaet på, om investeringen på 100 millioner kan forrente sig på 10 år.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App