¨

Busser erstatter tog Roskilde, Køge og Næstved

Foto: TV ØST

Banedanmark udfører sporarbejde mellem Lille Skensved og Næstved i næsten to måneder.

I perioden fra fredag 14. august til søndag 11. oktober udfører Banedanmark sporarbejde mellem Lille Skensved og Næstved, Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Under sporarbejdet indsætter DSB busser som erstatning for togene mellem Roskilde, Køge og Næstved. Turen tager 30-45 minutter længere end normalt.

- Vi gør det på den her måde, fordi det er en fordel for de fleste. Vi kunne i princippet fortsætte med at køre tog mellem Roskilde og Lille Skensved, men det ville påføre kunderne, der ikke skulle til Lille Skensved, et ekstra skift og forlænget rejsetid, siger han og fortsætter:

- Kunderne kan roligt fortsætte med at gøre, som de plejer og planlægge deres rejse på Rejseplanen. Den er opdateret med ændringerne, siger DSB’s informationschef Tony Bispeskov.

Supplerer med hurtigbusser

I hverdagene kører busserne hver halve time. I myldretiderne supplerer DSB stopbusserne, der standser ved alle stationer, med hurtigbusser, der kører mellem Roskilde, Køge og Næstved. Lørdag og søndag kører busserne en gang i timen, og de standser ved alle stationer.

Det er ikke muligt at købe billet i busserne. Kunderne kan købe billet i automaten på stationen, på DSB.dk og DSB App. Kunderne, der rejser på Rejsekort eller klippekort, skal checke ind eller stemple på stationen.

Formålet med Banedanmarks sporarbejde er, at det på sigt skal være muligt at køre 160 kilometer i timen på strækningen. I dag kører togene op til 120 kilometer i timen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App