Budgetskandale fører til drejebog

En budgetoverskridelse på otte millioner kroner får nu Næstved Kommune til at lave en manual for, hvordan fremtidige sager skal behandles i Center for trafik og ejendomme, hvor byggeriet af en flygtningeby løb løbsk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal fremover styr på håndteringen af byggesager i Næstved Kommune, og for at medarbejderne ikke skal være i tvivl om fremgangsmåden bliver der nu udarbejdet en manual til formålet, skriver Sjællandske.

Det er en voldsom budgetoverskridelse på otte millioner kroner, der er årsag til, at der nu bliver lavet en drejebog. Center for trafik og ejendomme, der havde ansvaret for opførelsen af de pavilloner, som skulle huse flygtninge, formåede ikke at håndtere opgaven, og det kostede tovholderen på projektet jobbet.

Der var afsat fire millioner kroner til projektet, men manglende byggetilladelser og indhentning af tilbud på opgaven gør, at regningen i stedet løber op i 12 millioner kroner, og nu skal der altså styr på sagerne.

- Vi kan ikke garantere, at noget lignende aldrig kan ske igen, men vi gør i hvert fald alt, hvad vi kan for at undgå det, siger centerchef i trafik og ejendomme i Næstved Kommune, Tyge Wanstrup, til Sjællandske.