¨

Bror til trafikdræbt: Dommen er nok retfærdig

Foto: TV ØST

Svend Ove Rasmussen er bror til den 67-årige kvinde, der i juni blev dræbt i et trafikuheld ved Tappernøje på Sydsjælland. I dag blev en 23-årig dømt i sagen.

Svend Ove Rasmussen var i dag troppet op i byretten i Næstved.

Han ville følge sagen mod den mand, der den 13. juni kørte ind i hans søsters bil med så høj fart, at hun døde.

Han husker tydeligt dagen:

- Hun havde været på sygehuset i Næstved for at besøge sit nyfødte barnebarn. Jeg fik jo ikke snakket med hende, men hendes søn og svigerdatter sagde, at det var en rigtig god dag.

Ulykken sker i et vejkryds

Men på vej hjem skal hun krydse Hovedvejen i Brøderup, som ligger mellem Næstved og Præstø. Her går det galt.

I Retten i Næstved i dag fortalte en bilinspektør, hvordan en sort seat ramte Bente Høeghs Suzuki Alto med minimum 147 km/t på en strækning, hvor man kun må køre 70 km/t.

En efterfølgende blodprøve viste, at den 23-årige bilist havde en promille på 0,84.

En enig domsmandsret idømte i dag manden 2 års fængsel for uagtsomt mandrab og 8 års frakendelse af kørekortet.

Bror: Retfærdig dom

- Et eller andet sted, så er det vel retfærdigt nok. Jeg vil sige, når man står i situationen, så er 20 år næsten ikke for meget, men i forhold til andre domme, så er det vel udemærket, siger Svend Ove Rasmussen om dommen.

Forsvareren i sagen mente, at hans klient skulle frifindes for uagtsomt manddrab og kun dømmes efter færdselsloven, da han mener, at Bente Høegh ikke overholdte sin ubetingde vigepligt.

En enig domsmandsret mente dog ikke, at Bente Høegh kunne forudse, at der ville komme en bilist med så høj fart på et sted, hvor man kun må køre 70 km/t.

Derfor fik den 23-årige en dom for uagtsomt manddrab.

- Det har givet mig en god afslutning på det. Nu har han jo godt nok anket dommen, men jeg betragter den nu som afsluttet, sagde Svend Ove Rasmmussen.

02:45 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App