¨

Bro kun for dyr

Foto: TV ØST

En ny bro i Næstved er byens bedste smutvej, hvis man har fire ben og pels - men mennesker skal holde sig væk.

Siden broen over den østlige omfartsvej omkring Næstved blev færdig, har naturforvalter Michael Krogh set mange spor fra forskellige dyr på den nye faunabro.

- Det er lidt svært at se i sneen i dag, men tidligere har jeg set både spor fra harer og rådyr, siger han.

Men de vilde dyr har fået ulige konkurrence. Lidt for mange nysgerrige forbipasserende har krydset broen, og det giver store problemer.

- Mange dyr har et lidt anstrengt forhold til os mennesker. Hvis de kan lugte, at der har været mennesker, så holder sig væk fra området, og det det er jo ikke meningen, siger Michael Krogh.

Hvis dyrene ikke benytter faunabroen, er der risiko for, at de løber ud på vejen i stedet. Derfor lyder opfordringen fra Næstved Kommune, at forbipasserende i stedet benytter en af de andre broer eller tunnelen i nærheden.

På faunabroen er der jord, sten og træstykker. I fremtiden er det meningen, at der skal være buske og små træer, som kan beskytte dyrene. Desuden bliver der oprettet et vådområde på den ene side af broen, hvori der skal udsættes sjældne frøer.

- Det giver våde fødder, og mon ikke det også kan hjælpe med til at færre mennesker går over broen, siger Michael Krogh.

01:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App