Bredbåndsmillioner uddelt: En fjerdedel lander i Næstved

Seks projekter i Næstved får støtte fra statens bredbåndspulje i år. Dermed forbigås projekter i Odsherred, Vordingborg og på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er træls for private, når man ikke lige kan slå noget op på nettet, kan se et kort, se film eller høre musik fra de populære internettjenester. Og det kan være rigtig svært for virksomheder at arbejde uden.

Det er dog realiteten for mange borgere på landet, hvor netdækningen ofte er meget dårlig.

Det bliver dog fremover bedre i Næstved Kommune. Seks projekter får nemlig støtte fra bredbåndspuljen i år, oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse – alt i alt på 28 millioner kroner. 

Til gengæld må tre projekter på Lolland, et i Odsherred og et i Vordingborg undvære hjælp til etablering.

Glæde hos modtagere

Disse projekter får støtte

En af de glade modtagere af penge er Ravnstrup/Gødstrup Bredbånd, der får fire millioner kroner fra bredbåndspuljen. Her har man længe kæmpet med at få ordentligt internet.

- Nettet er rigtig skidt i dag, så det er rigtig fint, at det nu lykkes at få etableret et bedre net, siger Dan Wolffbrandt til TV ØST. 

Han understreger, at det var været et hårdt arbejde at nå så langt, som de er kommet i dag.

- Vi har brugt lang tid på det, og det har været et kæmpe arbejde at få projektet etableret. Så det er rigtig dejligt, at det nu falder på plads, siger han.

Uddelt 100 millioner

Alt i alt er der i denne omgang uddelt 100 millioner kroner via bredbåndspuljen.

Det sker, efter regeringen og Dansk Folkeparti i efteråret forhøjede puljen, der oprindeligt var på omkring 40 millioner kroner.