¨

Brandvæsen: Næstved Sygehus sløser med brandsikkerheden

Foto: TV ØST

Der er for mange patienter, og de fylder op på flugtvejene. Sådan lyder kritikken fra Næstved Brand og Redning. Sygehusledelsen holder fast i, at alle sikkerhedsaftaler er overholdt.

Når der opstår brand, skal man helst kunne komme hurtigt ud af bygningen - enten ved egen hjælp eller ved andres.

Men brandvæsnet har svært ved at se, hvordan det skal ske på Neurologisk- og på Hjertemedicinsk Afdeling på Næstved Sygehus. Her har Næstved Brand og Redning nemlig flere gange konstateret overbelægning. Det betyder, at der ofte ligger patienter på gange og i fællesrum.

-Hvis vi skal ind i tilfælde af en brand og evakuere sygehuset og have kørt folk ud i deres senge og sådan noget, så er der egentlig ikke plads til, at vi kan komme til, siger viceberedskabschef, Erik Andersen.

Ledelse afviser
Men alle aftaler er overholdt, siger vicedirektør for Næstved Sygehus, Niels Degn.

- Jeg mener, det er forsvarlige forhold. Vi gør det, som vi har aftalt med brandmyndighederne - nemlig at sørge for, at der er en brandvagt på arbejde, siger han.

Brandvagterne skal sikre flugtveje og hjælpe til ved en eventuel evakuering på afdelingerne. Men det er langt fra nok på en afdeling med plads til 28 patienter, men hvor der nogle gange ligger mere end 40, mener brandfolkene.

- Det er efter vores mening ikke tilstrækkeligt, det var bare, hvad der var muligt at lave aftale med dem om lige nu og her, siger Erik Andersen

Politianmeldelse kan komme på tale
Hos kommunen har borgmester, Carsten Rasmussen hørt om brandvæsnets iagttagelser. Borgmesteren er nemlig også formand for kommunens beredskabskommission og er flere gange blevet gjort opmærksom på tilfælde med overbelægning på især Neurologisk Afdeling.

Han siger til 24 Sjællandske at kommunen tager situationen meget alvorligt. Carsten Rasmussen håber, at dialog kan føre til bedre sikkerhed, så han ikke i sidste ende må politianmelde regionen for ikke at overholde sikkerheden på sygehuset.

02:26 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App