Bøvl med skolebussen

Efter den nye folkeskolereform er børn fra landsbyen Ring ved Mogenstrup blevet tvunget til at tilbringe dobbelt så lang tid i skolebussen som før reformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Louise Andersen fra landsbyen Ring udenfor Mogenstrup er godt træt af Ørslev busser og Fladså skole. Efter den nye skolereform kan skole og busselskab nemlig ikke blive enige, og det betyder, at det nu tager dobbelt så lang tid for hendes børn at komme hjem fra skole.


 - Det er fuldstændig åndsvagt. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger hun


Normalt tager børnenes bustur en halv time, men nu er de flere dage en hele time undervejs. På grund af den nye skolereform slutter skoledagene ikke bare senere, men der er også kommet større forskel på, hvornår skoledagen slutter for de forskellige klasser. Da børnene ikke må være uden opsyn, og da én bus ikke kan nå, at hente alle børn til tiden, så må dem, der har fri først, nogle dage fragtes rundt i skolebussen.  


Skoleleder Susanne Kusk Hansen er enig i, at situationen ikke er holdbar, men mener i udgangspunktet, at det er Ørslev busser, der må sætte en ekstra bus ind for at få problemerne løst. 


- Ørslev busser har gjort os opmærksomme på, at der problemer nogle dag, og jeg har sagt til dem, at de må prøve at finde løsning, siger hun.


 Den er de ikke med på hos Ørslev busser, i hvert fald ikke hvis ikke de bliver betalt ekstra for det. For som det er nu vil den kun kunne løses ved at sætte en ekstra bus ind. 


- Problemet er jo ikke den måde vi kører vores busser på, men snarere de nye ringetider, der er kommet med skolereformen. Det hænger simpelthen ikke sammen for os, siger Ole Pedersen, der er direktør for Ørslev busser. 


Hos Næstved kommune er de ikke klar til at betale for at sætte ekstra busser ind for at løse problemet, men mener at Fladså skole må rette ind:


- Skolen må få tilpasset ringetiderne, så der ikke bliver al den spildtid. Det er den løsning vi vil pege på, siger Jan Heilmann, der er viceskolechef hos Næstved kommune.


Og dermed ligger bolden tilbage hos Fladså skole. Louise Andersen fra Ring er glad for, at kommunen nu endelige er kommet på banen, og forventer at det betyder hurtige ændringer.