Børn og voksne demonstrerer mod fyret lærer

Omkring 100 børn og voksne er tirsdag formiddag mødt op foran rådhuset i Næstved for at demonstrere mod fyringen af lærer Søren Ipsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Vi vil have Ipper tilbage" - sådan står der på nogle af de skilte, som omkring 100 børn og voksne tirsdag formiddag er mødt op med foran rådhuset i Næstved.

Her demonstrerer de mod fyringen af 60-årige Søren Nielsen, som af mange bliver kaldt Ipper. Siden det kom frem, at ledelsen på Herlufmagle Skole ville fyre den populære lærer, har adskillige forældre, elever og tidligere elever vist deres opbakning til ham i facebookgruppen Alle os der er imod fyringen af Søren Ipsen - Herlufmagle Skole.

For tæt på eleverne

I dag demonstrerer de så foran rådhuset.

Søren Ipsen har ifølge ham selv fået som begrundelse for fyringen, at han er for tæt på eleverne. Af referater fra de tjenestlige samtaler fremgår det, at skolelederen forbyder ham at sende sms, e-mail eller tage telefonisk kontakt til eleverne, når det ikke direkte handler om undervisning. Han må heller ikke tage initiativ til fysisk kontakt, for eksempel et kram, men det er netop den kontakt som flere forældre og elever roser.