Borgmesters udtalelse om krævementalitet vækker vrede

Næstveds borgmester mener, der er opstået en krævementalitet, når borgere eksempelvis møder op på rådhuset og kræver at få kontanthjælp eller en bolig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere af landets borgmestre er trætte af borgere, som i stigende grad ringer direkte til deres borgmester med personlige problemer som udbetaling kontanthjælp, manglende bolig eller en ny carport.

I den forbindelse udtalte Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (s), sig således til avisen Kommunen:

- Det er jo tit, at folk møder op på rådhuset og nærmest nægter at gå, før de har fået en bolig eller udbetalt deres kontanthjælp. Det er som om, at folk føler, at de har en ret til at forlange noget, de måske ikke lovmæssigt har ret til, så jeg synes, at der er kommet en krævementalitet, siger han. 

Han mener ifølge avisen, at alt for mange derfor fraskriver sig deres eget personlige ansvar og i stedet forventer, at kommunen klarer deres problemer.

Det er helt naturlig, at befolkningen sætter større krav 

Netop udtalesen om krævementalitet har vakt vrede på TV ØSTs egen Facebookside.

Jacob Nielsen fra Sorø skriver blandt andet, det er helt naturligt, at befolkningen sætter større krav til politikeren: 

René Paludan Knudsen fra Slagelse skriver, at der er generelt ringere vilkår for de svageste. Derfor føler de ifølge ham, at de ikke får noget tilbage for deres skattekroner:

Tine Løvinde Andersen fra Store Merløse antyder, at hun savner de gamle dage:

Der er en stor krævementalitet hos danskerne

Søren Naur skriver, at borgerne og kommunen bliver nødt til at afstemme, hvilke opgaver kommunen skal løfte, og hvad borgerne selv kan klare. Men han mener dog også, at der findes en stor offer- og krævementalitet hos danskerne nu til dags: 

Borgmester: Tag ansvar for dit eget liv 

De mange vrede kommentarer gør ikke det store indtryk på Carsten Rasmussen.

- Det nytter jo ikke noget at tage kontakt til borgmesteren, når vi har sagsbehandlere i kommunen, fagpersoner, som tager sig af sagerne, siger han til TV ØST og tilføjer:

-Jeg synes, man skal tage ansvar for sit eget liv. Selvfølgelig skal kommunen hjælpe. Men man kan ikke bare forlange. 

Du kan selv deltage i debatten på TV ØSTs egen Facebookside lige her: