Borgmester: Vi lukker ikke brandstation i Herlufmagle

Der er ikke politisk støtte til at lukke brandstationen i Herlufmagle, fastslår Næstveds borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bare rolig – vi kommer ikke til at lukke brandstationen i Herlufmagle.

Det siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) til TV ØST.

Det er ellers et af forslagene i et sparekatalog fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Men det kommer ikke til at ske, siger Næstveds borgmester.

- Herlufmagle brandstation skal ikke lukke. Det har vi taget stilling til i Næstved Byråd så sent som sidste år. Næstved byråd ønsker at bevare den her brandstation i Herlufmagle, både for den sikkerhed og den tryghed, der er i det område. Men også fordi at vi faktisk synes, at de gør en forskel i det område, siger borgmesteren til TV ØST.

Forslaget er kontroversielt, da det ville betyde længere responstider området omkring Herlufmagle.

Skal drøftes mellem kommuner

Spørgsmålet skal nu drøftes i beredskabskommissionen, hvor alle kommunerne i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning er repræsenteret. Tre af kommissionens medlemmer kommer Næstved - og Carsten Rasmussen er en af dem.

- De tre medlemmer inklusiv mig selv i beredskabskommissionen fra Næstved kommer i hvert fald til at sige nej til det forslag en gang for alle, så vi kan få den nødvendige ro, siger han.

Næstved har det sidste ord

Selvom det skulle blive vedtaget i beredskabskommissionen, så skal det efterfølgende vedtages i byrådet i Næstved – og selvom det kunne give 800.000 kroner i kommunekassen om året, så kommer det altså ikke til at ske, vurderer borgmesteren.

- Altså, der kan jo godt komme et flertal udenom os tre, men det har jeg meget svært ved at få øje på. Både Venstre, Socialdemokratiet og flere af de mindre partier i Næstved er jo enige om, at vi ønsker at bevare den her brandstation, siger han.