¨

Borgmester undersøger baronesses flytning

Foto: TV ØST

Borgmester i Næstved Carsten Rasmussen undersøger, om alt er foregået efter reglerne, da baron Otto Reedtz-Thott og Helle Reedtz-Thotts to sønner blev indskrevet på Rønnebæk Skole. Baronessen er nemlig flyttet til et hus på grunden, der hører til skoledistriktet.

Borgmester Carsten Rasmussen (S), Næstved, vil have undersøgt, om alt er foregået efter reglerne i forbindelse med baron Otto Reedtz-Thott og Helle Reedtz-Thotts to sønner, som er blevet indskrevet på Rønnebæk Skole. Det er sket i forbindelse med at baronessen og de to sønner er flyttet til en af godset Gavnøs lejeboliger beliggende i Rønnebæk Skoles distrikt.

Det oplyser borgmesteren til Sjællandske.

- Vi får ofte henvendelser om socialt bedrageri, og vi reagerer naturligvis. Her er der dog sandsynligvis ikke tale om socialt bedrageri. Vi må formode, at de ikke modtager nogen former for forhøjede sociale ydelser på Gavnø Slot. Men man skal oplyse om den adresse, man rent faktisk bor på, og hvis det viser sig, at baronessen og drengene stadig bor på slottet, så er reglerne ganske klare, siger Carsten Rasmussen.

Uanset om Reedtz-Thott familien betaler væsentligt mere i kommuneskat end så mange andre, så afviser Carsten Rasmussen, at forældrene kan få særbehandling.

- Der er ikke to regelsæt i kommunen uanset om man er fru Jensen eller Reedtz-Thott. Både i forhold til lovgivning om folkeregister-adresser og i forhold til skoledistrikter. Jeg vil bede min vicekommunaldirektør om at tjekke op på, om alle spilleregler er overholdt, erklærer Carsten Rasmussen.

Hvis det viser sig, at Helle Reedtz-Thott aldrig overnatter i bondehuset, så vil Carsten Rasmussen endnu ikke sige noget om, hvorvidt skoleafdelingen i Næstved Kommune kan tvinge drengene væk fra Rønnebæk Skole.

- Det skal vi jo så i givet fald finde ud af, siger borgmesteren til Sjællandske

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App