Borgmester i Næstved: Det er en glædelig nyhed

Det var en god dag på Næstved Rådhus i dag, efter det blev slået fast, hvor i byen Udlændingestyrelsen skal have hjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En nybygning på Postgrunden tæt ved Næstved Station.

Der får Udlændingestyrelsen hjemme, når den får ny adresse som et led i regeringens store plan om udflytning af statslige arbejdsplader. Det har Udlændinge-, Integration og Boligministeriet i dag slået fast.

Og det glæder ikke overraskende Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S), at det nu endelig ligger fast, hvor styrelsen og de medfølgende godt 400 statslige arbejdspladser får til huse.

- Det er en af de rigtig gode dage for mig som borgmester. Det er lykkeligt. Det er et godt sted, den skal ligge, siger Carsten Rasmussen til TV ØST.

quote Vi vil hellere have, at det tager lidt længere tid og bliver gjort ordentligt

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved

Vil give byen liv

Næstved Kommune havde egentlig presset på for at Udlændingestyrelsen skulle have plads i den gamle skole på Jernbanegade, men borgmesteren understreger, at kommunen er mere end tilfredse med, at regeringen har besluttet sig for at bygge noget nyt.

- Den nye bygning lige op ad stationen og tæt på det nye Campus Næstved-byggeri vil løfte centrum af byen helt vildt. Det er klart, at når der kommer 400 arbejdspladser til byen, så kan man mærke det i cafeerne og detailhandlen også. Og forhåbentlig vil det også betyde, at flere flytter hertil, siger han.

Efter planen skal byggeriet være færdigt til indflytning om tre år, og selvom det er noget senere end først antaget, så har borgmesteren forståelse for, at det har taget regeringen tid at beslutte, hvor Udlændingestyrelsen skal ligge.

- Vi vil hellere have, at det tager lidt længere tid og bliver gjort ordentligt end omvendt. Jeg kan godt forstå, at det er en stor proces, der tager tid. Det koster jo mange penge, så det er vigtigt at vælge det rette sted, siger han.

Parkeringspladser bliver flyttet

Der er mulighed for, at byggeriet kan stå færdigt lidt før, men tidsrammen giver rum til svært vintervejr og andre udfordringer for et byggeri af den kaliber, slutter borgmesteren.

På Postgrunden er der i dag parkeringspladser, og dem får Næstved Kommune nogle penge i erstatning for. Kommunen planlægger så at flytte parkeringspladserne 25 meter væk fra den nuværende grund og tilføje dem til et parkeringshus, hvor byggeriet skal gå i gang i sommeren 2017.