Borgmester: Det vil styrke lokalområdet at rive Mogenstrup Kro ned

Mogenstrup Kro skal rives ned til fordel for 70 almene boliger. Det bliver godt for Mogenstrup, lover borgmesteren. Men lokalformand er ikke tilfreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mogenstrup Kro skal rives ned.

Det har et enigt økonomiudvalg i Næstved Kommune besluttet mandag middag. Udvalget har samtidig sagt ja til planerne om opførsel af 70 nye almene boliger.

Det oplyser Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune og formand for økonomiudvalget, til TV ØST.

quote Hvis jeg var lokalrådsformand, ville jeg være lykkelig over beslutningen

Carsten Rasmussen, borgmester og formand for Økonomiudvalget 

Ifølge ham er det en god beslutning for Mogenstrups fremtid.

- Hvis jeg var lokalrådsformand, ville jeg være lykkelig over beslutningen, siger Carsten Rasmussen 

Lokalråd: Det er sørgeligt

Men lokalrådsformand Varny Mattson, der har boet i Mogenstrup siden 1975 og kender kroen som sin egen bukselomme, er langt fra lykkelig.

quote Jeg synes, det er sørgeligt

Varny Mattson, formand for Fladså Lokalråd

- Jeg synes, det er sørgeligt, den forsvinder. Jeg har været til revyer, sommerfester og fagforeningsfester her, siger Varny Mattson.

Lokalrådsformanden er ikke tilfreds med, at lokalrådet ikke er blevet taget med på råd.

- Det undrer mig. For syv år siden var lokalrådet med til at diskutere fremtiden for Mogenstrup Kro i forbindelse med lokalplanen, siger Carsten Rasmussen.

Både stifteren af Bonbon-Land Michael Spangsberg og dessertkokken Michael Heiberg var interesserede i at overtage kroen i 2017, men måtte opgive planerne på grund af omkostningerne ved en omfattende renovering.

- Det var fugle på taget, nu har vi en fugl i hånden, siger Carsten Rasmussen.

Frustreret om manglende dialog med kommunen

Ifølge formanden for lokalrådet er det ikke planen om nedrivningen, han er utilfreds med, men den manglende information.

Lokalrådsformanden har været i dialog med Næstved Kommune, men var ikke klar over, at man er så langt i processen, at planen allerede skal godkendes i Økonomiudvalget.

- Det er ikke sådan, at vi er forpligtet til løbende at orientere lokalrådet. Jeg skal ikke spørge lokalrådet, når en privat mand sælger en ejendom til et boligselskab, siger Carsten Rasmussen.

Ikke første gang et lokalråd er utilfredse med Næstved Kommune

At lokalråd ikke føler sig lyttet til er ikke noget nyt for Næsteved Kommune.

I sidste uge meddelte Fensmark Lokalråd, at man ville arbejde for at løsrive sig fra Næstved Kommune, fordi rådet føler sig tromlet af den store kommune.

- Fensmark er sur over, at vi ikke bruger penge nok. Her er man sur over, at vi bruger flere millioner af kroner. Vi styrker netop lokalområdet ved at bruge 13 mio. kroner til at skabe nye boliger og bedre vilkår for borgerne, siger Carsten Rasmussen.

Det er boligselskabet Flexbo Sjælland, der står bag planerne om at opføre 70 almene familieboliger, som har en pris på næsten 130 millioner kroner.

- Vi er nødt til at tænke på, hvad vi gør for at skaffe flere borgere til Næstved, og jeg tror, der er mange i Mogenstrup, der vil benytte sig af de nye almene boliger, siger Carsten Rasmussen.

Den endelige godkendelse ventes at komme i morgen, tirsdag.