Borgeres kamp mod kæmpe gasledning ser ud til at være tabt

Trods stor modstand fra lokale borgere kommer en kompressorstation til den nye gasledning Baltic Pipe med stor sandsynlighed til at ligge i Everdrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Everdrup ved Tappernøje har forsøgt at kæmpe imod det statsejerede Energinet, der vil placere en kompressorstation i byen. Men den kamp ser nu ud til at være tabt, for Miljøstyrelsen har netop godkendt de indledende planer.

- Det er lidt hårdt at få det på tryk, for nu er der ingen tvivl om, hvor den gaskompressorstation skal ligge henne længere, siger Richard Andersen, der vil være nødsaget fra at fraflytte sin gård, hvis kompressorstationen bliver en realitet.

Gas fra Norge til Polen

Kompressorstationen skal være en del af den nye gasledning Baltic Pipe, der skal gå tværs igennem landet og forsyne polakkerne med norsk gas, så de ikke længere er afhængige af gas fra Rusland.

Kompressorstationen i Everdrup skal sikre, at gassen har det korrekte tryk, når den skal sendes hele vejen til Polen.

Det var ellers planen, at Richard Andersen og hans hustru ville være blevet boende på den gård, de har boet på igennem de sidste 40 år, indtil de skulle bæres ud. Men nu ser det ud til, at de skal forlade gården til næste sommer.

Formelt set kan Richard Andersen og de andre borgere i området stadig komme med indsigelse mod kompressorstationen, men det lader ikke til, at det vil ændre noget.

Håber at kunne fortsætte

I dag lever Richard Andersen af sin bedrift på 700 slagte- og malkefår, og selvom hans dåbsattest siger at hun kunne gå på pension, så håber han at finde en gård et andet sted på Sjælland, hvor han kan videreføre sin bedrift:

- Alle dem der ser frem til deres pension og glæder sig til at gå pension, de har da haft et kedeligt arbejdsliv. Det her det er jo mit liv, hvad skulle jeg ellers lave? Skal jeg så bare sidde og kigge ind i computeren?