Borgere sure over mørklagte gader

Politikerne i Næstved er nogle rigtige lyseslukkere, mener flere borgere i kommunen. Der skal spares på strømmen, og det betyder mørklagte gader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slukkede gadelygter midt om natten er blevet et almindeligt syn i Næstved Kommune.


- Jeg synes, politikerne i denne situation har kvajet sig lidt, lyder det fra Claus Ditlev Larsen, der bor på Trekanten i Næstved.


Det er et af de kvarterer, hvor lygterne ikke bliver tændt i tre måneder fra maj til august. Sådan er det med to tredjedele af kommunens gadebelysning.


 - Det har noget med sikkerhed at gøre. Risikoen for indbrud bliver større, og det er sværere for naboer at holde øje med hinandens huse. Desuden frygter jeg, at folk snubler over trapper og kantsten og brækker benene, siger Claus Ditlev Jensen, der bakkes op af flere andre borgere i kommunen.


Politikerne har hørt klagerne.


- Det gør selvfølgelig indtryk, erkender Søren Dysted (S), der er næstformand i Næstved Kommunes Teknisk Udvalg, som har truffet beslutningen.


Nu er politikerne dog kommet i tvivl om, hvorvidt man overhovedet sparer de 200.000 kroner som først anslået.


- Det skal vi nu have undersøgt. Hvis det viser sig, at vi i virkeligheden ikke sparer så meget, står det ikke mål med de gener, som det her skaber for borgerne, erklærer Søren Dysted.


Den 27. maj tager Teknisk Udvalg stilling til, om der igen skal lys i lygterne i Næstved Kommune.