¨

Borgere kræver Næstved-skadestue tilbage

Foto: TV ØST

Borgere i tusindvis kræver på Facebook skadestuen i Næstved oprettet igen. Turen til Slagelse tager for lang tid, mener de.

Facebook-gruppe vil have skadestuen tilbage

3100 borgere.

Så mange har tilsluttet sig Holmegård-borgeren Helle Selchaus gruppe på Facebook, der kræver skadestuen i Næstved genåbnet.

Helle Selchau oprettede gruppen efter en dårlig oplevelse på skadestuen i Slagelse. Gruppen har nu fået Helle Selchau til at sende opfordrende mails til Næstveds borgmester Carsten Rasmussen og regionsrådet om, at de skal bringe skadestuen i Næstved tilbage.

Det skriver Sjællandske.

- Det er meget overvældende, at så mange gider gå ind på siden og læse, hvad det handler om, og at så mange deler siden på Facebook. Det synliggør bare, at der er et problem, siger Helle Selchau til avisen.

Havde dårlig oplevelse i Slagelse

Helle Selchau måtte til skadestuen i Slagelse, selvom hun bor i Holmegaard, da hun fik en arbejdsskade.

Da hun var ankommet og havde ventet i mange timer, fik hun endelig en læge at se -  men det var ingen grundig behandling.

- Jeg havde omkring 90 sekunder med en læge, der dårligt gad se på mig, fortæller Helle Selchau.

Frustrationen over oplevelsen fik hende til at oprette siden den 31. august, og på blot en uge, havde siden allerede over 1000 tilhængere.

Borgere deler fustrationerne

Flere tilhængere af siden har ytret deres egne oplevelser som borgere i Næstved, hvor der ikke længere er en døgnbemandet skadestue.

En skriver blandt andet: "Med Næstved som er en storby, og med et opland som dækker mange byer og ja, Karrebæksminde om sommeren, så fatter man slet ikke, at man bare kan neddrosle skadestuen. Kom dog til fornuft inden det er for sent."

I næste års budget har regionsrådet bevilget en læge på skadestuen i Næstved hver dag fra klokken 8 til 23, men det er ikke nok ifølge Helle Selchau. Hun vil kæmpe for, at skadestuen igen bliver døgnbemandet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App