¨

Borgere kæmper mod opførelse af fire kæmpevindmøller

Foto: TV ØST

Borgerne i Bistrup ved Næstved samledes lørdag eftermiddag for at overrække borgmesteren underskrifter mod vindmøller lige uden for byen.

Fremmødet var stort lørdag eftermiddag ved gadekæret i Bistrup.

Borgerne i landsbyen var mødt op for at vise deres utilfredshed med Næsted Kommunes planer om at opføre op til fire kæmpevindmøller ved Saltø Gods. Hvis planerne bliver vedtaget, skal de opføres 1000 meter fra gadekæret i Bistrup.

Ifølge en af borgerne, Frank Holm, frygter alle, at det vil få store konsekvenser for livet i byen. Ikke mindst for støjniveauet, men også udsigten og huspriserne.

Næstved Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen, var inviteret til protestmødet. Frank Holm markerede protestmødet med en lille tale, hvori han blandt andet sagde:

- Vi vil ikke have vindmøller, der er fire gange højere end rundetårn. Vi vil ikke have kæmpevindmøller halvt så store som Eiffeltårnet.

Carsten Rasmussen fik overrakt 321 underskrifter mod opførelsen af vindmøllerne, som byen har samlet, og ifølge borgmesteren gjorde det indtryk på ham.

- Selvfølgelig gør det et indtryk, men jeg kan ikke stå her i dag og sige, om jeg stemmer for eller imod, siger Carsten Rasmussen.

Byrådet skal tage stilling til, hvorvidt vindmøllerne skal opføres, på et byrådsmøde den 17. marts. I mellemtiden krydser de fremmødte til lørdagens protestmøde fingre for, at de har gjort en forskel.

- Jeg tror fundamentalt på, at når politikere kommer ud og møder borgerne, dér hvor forandringer kommer til at opstå, så kan det have en betydning. Det håber jeg inderligt, siger Frank Holm.

30:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App