Bordtennishold fra Næstved vinder for første gang i bedste række

Aldrig før har Næstved Bordtennis hevet førstepladsen hjem ved danmarksmesterskaberne. Torsdag blev mestrene gennem syv år, Roskilde Bordtennis, slået.

- Det var så surrealistisk.

Sådan beskriver sportschef Nicolai Nordahl øjeblikket, da det i går torsdag stod klart, at Næstved Bordtennis for første gang nogen sinde lykkedes med at hive pokalen for danmarksmesterskaberne hjem på trofæhylden.

Efter to år i træk at være blevet slået af de syvdobbelte danmarksmestre fra Roskilde, bar flere måneders intensiv træning i går frugt, fortæller sportschef Nicolai Nordahl til TV2 ØST.

quote Det bliver Roskilde, der vinder 5-0 uden problemer, har man sagt

Nicolai Nordahl, sportschef, Næstved Bordtennis

- Vi har aldrig vundet den før, siger han og fortæller om holdets reaktioner, da sejren over Roskilde kom i hus:

- Alle rystede, hoppede og dansede, og vi kunne ikke forstå det – det var meningen, vi skulle have stillet med et stærkere hold, end vi gjorde – men på grund af corona, er der spillere, som ikke kunne nå frem.

Torsdagens opgør var det andet i rækken, idet landsmesterskaberne afgøres over tre kampdage.

- Vi slog dem på hjemmebane i tirsdags (5-3 red.), og så havde vi to chancer for at slå dem på udebane, hvor vi vandt 5-2 i går, fortæller Nicolai Nordahl.

Dermed udgår sidste kampdag, og Næstved Bordtennis kan kalde sig for danmarksmestre anno 2021.

Tævede stormester

Torsdagens opgør, der fandt sted i Roskilde Kongrescenter, startede godt for Næstveds fire spillere, som tæller svenskerne Magnus Månsson og Hampus Söderlund samt russiske Nikita Iarushin og tjekkiske Tomas Koldás, som efter fire kampe kunne gå til pause med delresultatet 4-0 i Næstveds favør.

Men i de to første kampe efter pausen var det lige ved at lykken vendte.

- Vi skulle have vundet 5-0, konstaterer Nicolai Nordahl med et grin og henviser til, at Næstveds to svenske spillere fik sat de efterfølgende to runder over styr.

Næstveds førstemand, 27-årige Hampus Söderlund tabte til Roskildes førstemand Jens Lundqvist med 9-11, og bedre gik det ikke på bordet ved siden af, hvor Næstveds Magnus Månsson tabte til Roskildes Michael Maze, hvormed føringen for Næstved blev reduceret til 4-2.

Spændingen var dermed til at tage og føle på, da den 19-årige tjekke Tomas Koldás – som først for nyligt trådte ind i Næstveds kamptrup til danmarksmesterskaberne – i tredje kamp efter pausen mødte Roskildes Allan Bentsen.

Bentsen er i bordtenniskredse kendt for mindst 20 danske mesterskaber og 11 sejre i den bedste bordtennisdivision, Stigadivisionen:

- Det var helt klart, Thomas havde is i maven. Allan (Bentsen red.) førte 10-4 til at slå kampen ud i femte og afgørende sæt, men så vinder Thomas otte bolde i træk og vinder titlen for os mod en spiller, som på papiret er en del bedre, beretter Nicolai Nordahl med begejstring i stemmen.

Træner udeblev

Den egentlige opskrift på at knække syv års sejrsrus for Roskilde i de danske bordtennismesterskaber har sportschefen ikke noget entydigt svar på – og i bordtenniskredse var der ifølge Nicolai Nordahl heller ikke den store tillid til, at Næstved kunne vippe Roskilde af pinden.

- Det bliver Roskilde, der vinder 5-0 uden problemer, har man sagt, fortæller han og forklarer videre:

- Men det er nu, alle (spillerne red.) peaker – og vi havde sindssygt meget support fra bænken, og det gjorde, at alle tætte sæt i går gik vores vej – hver gang en fra vores hold vandt en bold, rejste fire-fem andre spillere på bænken sig og klappede og heppede – og det lægger sindssygt meget pres på modstanderen.

I ugen op til de afsluttende kampe har trænere og spillere nærmest boet sammen, og dette sammenhold kunne man ifølge Nicolai Nordahl mærke, da slaget skulle stå.

- Jeg tror bare ikke, at Roskilde var forberedt på den intensitet, vi kom med – og jeg tror, vi har et mere sammentømret hold i år.

Det var ellers slet ikke meningen, at Nicolai Nordahl skulle have trænet holdet sammen med holdets anden sportschef Jeppe Spottog. Men cheftræner Li Moding har qua corona ikke kunnet rejse til Danmark, og derfor måtte et nyt trænerhold sættes.

- Det et helt nyt trænerteam – Jeppe Spottog og jeg er kun blevet ansat som sportschefer, fordi Li Moding ikke kunne rejse hertil fra Kina, siger Nicolai Nordahl, der sammen med Jeppe Spottog selv var aktive spillere i Næstved Bordtennis, da klubben rykkede op for syv år siden til landets bedste række.