BonBon-Land styrtbløder - underskud på 40 millioner

Et underskud på næsten 40 millioner kroner skyldes nedskrivning af parkens bygninger og forlystelser. Konstitueret direktør er ikke bekymret for fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er skide skægt i BonBon, lød sloganet engang, når reklamerne for forlystelsesparken i Holme Olstrup ved Næstved kørte over tv-skærmene. Helt så sjovt er det dog ikke i dag.

BonBon-Land kommer nemlig ud med et dundrende underskud på 39,8 millioner kroner for 2019.

Det fremgår af forlystelsesparkens seneste årsregnskab.

Underskuddet skriver sig i et efterhånden meget rødt billede for den sydsjællandske forlystelsespark, som ikke har haft et overskud i 13 år og har mistet 150 millioner kroner.

De knap 40 millioner kroner er dog det markant største af slagsen. De seneste år har underskuddene lydt på mellem tre og seks millioner kroner.

Mattis Willms
Læs også
Direktøren for BonBon-land er fundet død
Mattis Willms
Læs også
Direktøren for BonBon-land er fundet død

Det fremgår af regnskabet, at underskuddet skyldes nedskrivninger på materialle anlægsaktiviteter som bygninger og forlystelser. Ved en nedskrivning bliver en konkret ting gjorde mindre i værdi, typisk på grund af brug eller slitage, så værdien bliver mere retsvisende. 

Lars Fahlmann, der er konstitueret direktør i BonBon-Land, tror på en lysere fremtid for parken.
Lars Fahlmann, der er konstitueret direktør i BonBon-Land, tror på en lysere fremtid for parken. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Direktør: Vi vil forbedre det i fremtiden

Ifølge parkens konstituerede direktør, Lars Fahlmann, har der ikke været lavet en nedskrivning i årevis, hvorfor det gøres nu. Han afviser, at regnskabet vil betyde fyringer. 

quote Det kan sagtens fortsætte mange år endnu

Lars Fahlmann, konstitueret direktør

- Det har været på sin plads at få en mere retvisende værdi af vores aktiver, så det er det, der er foregået. Tager man nedskrivningen væk, har vi et underskud på omkring fire millioner. Det er selvfølgelig stadig ikke godt nok og er noget, vi vil forsøge at forbedre i fremtiden, siger han.

Så er I tilfredse med regnskabet, nu hvor I vidste, at I ville lave den nedskrivning?

- Vi er i hvert fald tilfredse i den retning, at vi er enige i, at der skulle foretage en nedskrivning, og det var også på niveau, vi forestillede os, det ville lande på.

Frygt for coronakonsekvenser

Han udtrykker større bekymring over regnskabsåret for 2020 på grund af corona-situationen, hvor BonBon-Land i stil med alle andre forlystelsesparker mister omsætning og har haft lukket i to måneder.

Da det nyeste regnskab gælder for år 2019, har coronakrisen ikke betydning for det - men parken skriver dog i sine bemærkninger, at man venter markant lavere indtægter i 2020 på grund af coronasituationen. Det skyldes ikke mindst, at forlystelsesparker modsat for eksempel zoologiske haver ikke fik statens hjælp til at sælge billetter til den halve pris.

Oveni i den i forvejen svære situation mistede parken også sin direktør, da den 41-årige Mattis Willms helt uventet døde i maj. 

BonBon-Land
Læs også
Sommerlande i knæ efter første uge af sommerferien: - Det ser ret skidt ud
BonBon-Land
Læs også
Sommerlande i knæ efter første uge af sommerferien: - Det ser ret skidt ud

En forretning, der har kørt med underskud i så mange år og har et så stort samlet tab og forventer et større samlet tab - hvor længe kan det blive ved?

- Sådan som det ser ud lige nu, kan det sagtens blive ved, for vores bagland er så stærkt, som det er, og vores egenkapital er fornuftig. Så det kan sagtens fortsætte mange år endnu, og vi kigger også ind i, at vi gerne vil foretage nogle investeringer de kommende år, så vi kan fortsætte med at være på landkortet, og det bliver vi også ved med at være.

quote Alt er, som det plejer, og vi vil kigge ind i at fortsætte med at holde BonBond-Land i en sund og god drift

Lars Fahlmann, konstitueret direktør

Men er det et mål i sig selv, at I snart skal have et regnskab med positive tal?

- Det er hele tiden et mål, og som vi skriver i regnskabet, er det noget, vi forventer vil komme til os indenfor den kommende årrække.

Og hvad hvis overskuddet ikke kommer?

- Det er jo svært at kigge ind i, hvad der så skal ske. Vi har en klar forventning om, at vi nok skal være på landkortet og markere os i de kommende år. Så der kommer ikke til at ske det store på baggrund af det regnskab her. Alt er, som det plejer, og vi vil kigge ind i at fortsætte med at holde BonBond-Land i en sund og god drift, siger Lars Fahlmann.

BonBon-Land blev oprindeligt grundlagt af Michael Spangsberg, der også stod bag det kendte BonBon-slik, og som nu står bag Spangsberg Chokolade.  Han solgte i 2007 parken, som nu igennem flere selskaber ejet af den hollandsk registrerede kapitalfond Centaur. 


Nyhedsoverblik