Bomberyddere tilkaldt til skole

Der var stor alarm i Næstved, da en bombelignende genstand blev fundet. Den viste sig dog at være ufarlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag eftermiddag var vejen spærret af foran Kobberbakkeskolen afdeling Sydby på Parkvej i Næstved, mens en politiaktion finder sted. 

Ifølge Henrik Brink-Olesen, teamleder for Center for Dagtilbud og Skoler i Næstved Kommune, skyldes afspærringen, at der blev fundet en "bombelignende genstand på skolen".

 Klokken 15.43 oplyser politiet dog på Twitter, at genstanden var ufarlig.

- Med assistance fra Forsvaret har vi undersøgt en mistænkelig genstand fundet på Sydbyskolen i Næstved. Genstanden viste sig at være ufarlig, og vi har afsluttet indsatsen på stedet. 

quote For en sikkerheds skyld valgte vi at få lidt hjælp udefra

Casper Andersen, vicepolitiinspektør

I forbindelse med aktionen tilkaldte politikredsen hjælp fra Forsvarets Ammuntionsrydningstjeneste, der undersøgte genstanden ved hjælp af den type maskine, der i daglig tale kaldes "Rulle-Marie". 

- Det var en mindre genstand, som umiddelbart godt kunne se mistænkelig ud. For en sikkerheds skyld valgte vi at få lidt hjælp udefra, siger vicepolitiinspektør Casper Andersen.

Tidligere på eftermiddagen fortalte teamleder Henrik Brink-Olesen fra Næstved Kommune, at genstanden blev fundet på skolen, hvorefter politiet undersøgte den og flyttede den til et fortov uden for skolen, og at man i den forbindelse afspærrede området.

dasda
Foto: Per Rasmussen

Børnene var i sikkerhed

Ifølge teamleder Henrik Brink-Olesen blev genstanden fundet i en taske lidt før klokken 12.

- Det er en rengøringsdame, som ser tasken og kontakter kontoret. De er ude at kigge på den, og så bliver der tilkaldt en sikkerhedsleder, som også kigger på den. Man bliver så enige om at ringe til politiet, sagde Henrik Brink-Olesen til TV2 ØST.

Fordi genstanden ikke længere var på skolen, blev eleverne i deres klasse, og personalet på skolen blev orienteret om situationen.

- Der er blevet skrevet ud til forældrene, så de også er blevet orienteret om, at det her pågår, så de de ved, at det ikke er på skolen længere, og at børnene er i sikkerhed, fortalte Henrik Brink-Olesen, der lovede, at forældrene ville få mere information, når de vidste mere.