Bøde på 250.000 kroner for sort arbejde

En chauffør hos det tidligere SR Design er idømt 4 måneders betinget fængsel og en bøde på 250.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en medarbejder er dømt for sort arbejde i det tidligere byggefirma SR Design. Firmaet blev erklæret konkurs i 2009, og siden har det været fremme, at det i virksomheden var alment kendt, at der blev arbejdet sort.

Selv om SR Designs direktør Steen Richard Andersen tidligere har nægtet, at der blev arbejdet sort i hans firma, så er en medarbejder allerede dømt for det. Tirsdag var endnu en sag så for retten. Her var en tidligere chauffør på anklagebænken, og sagen endte med en dom på 4 måneders betinget fængsel og en bøde på 250.000 kroner.

Fik løntilskud af kommunen

De 4 måneders fængsel blev givet for et socialt bedrageriforhold, da chaufføren, der var ansat i flexjob, kun kunne arbejde i 22 timer om ugen, som følge af dårlig ryg. Retten kom dog frem til, at han arbejdede langt mere end 22 timer om ugen, og derfor var der tale om socialt bedrageri overfor Vordingborg Kommune, da de gav SR Design løntilskud for de resterende 15 timer op til 37 timer om ugen.

Tillægsbøden på 250.000 kroner blev givet, fordi chaufføren havde fået sort aflønning for de timer, han havde arbejdet udover de 22 om ugen.

Retten troede ikke på forklaring

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at chaufføren nægtede sig skyldig under sagen. Han forklarede, at selv om han havde skrevet både 8, 9 og 10 timers udført arbejde om dagen på sine ugesedler, så holdt han lange pauser i løbet af arbejdsdagen som følge af den dårlige ryg, således at han kun havde arbejdet effektivt i alt 22 timer om ugen.

Den forklaring troede retten dog ikke på og dømte altså chaufføren.

Flere sager på vej

Anklagemyndigheden havde bedt retten om at idømme en bøde på 320.000 kroner og ikke 250.000 kroner. Men da retten ikke fandt det bevist, at der var udført helt så meget sort arbejde, som anklageren havde påstået, blev bøden nedsat til 250.000 kroner. Alligevel er anklager Rashid F. Elkott tilfreds med dommen.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, da vi nu med 2 ud af 2 sager har fastslået, at der var sort arbejde i SR Design og nu også bedrageri. Derudover er der flere sager på vej mod medarbejdere i det tidligere SR Design - inklusiv direktøren, siger han.

Der er pt. ingen forlydender om, hvordan chaufføren forholder sig til dommen.