Blod i vandet (Video)

Ved en fejl lukkede Mogens Nielsen Kreaturslagteri 500-600 liter blod ud i kloakken. Blodet blev ledt ind på Gelsted Renseanlæg, der rensede vandet, så godt de kunne. Men der kan være blevet ledt rester ud i et vandløb, der kan skade dyrelivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For fire uger siden oplevede Gelsted Renseanlæg noget anderledes ved det vand, de rensede.

- Vi ser jo det, at tilløbsvandet er rødt, hvad det ikke plejer at være. Vi regner med, at det er blod, siger Peter Hougaard, der er driftschef i Næstved Kloakforsyning.

I følge ejeren af Mogens Nielsen Kreaturslagteri skete fejlen, fordi en medarbejder drejede på et forkert håndtag.

- Således at blodet render ud over gulvet og render ned i kloakken. Vi skønner, at der er røget en 5-600 liter ud, siger Mogens Nielsen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090419_blod.flv]

Fra kloakken røg blodet til det lille Gelsted Renseanlæg. Når blod skal nedbrydes, kræver det meget ilt, og når der er tale om 5-600 liter, er det mere, end et lille renseanlæg kan klare. Derfor kan det være, at blodet ikke var helt nedbrudt, da det blev lukket ud i bækken.

Hvis det, der kommer ud fra vores renseanlæg, er meget iltforbrugende, så vil det jo bruge den ilt, som dyr og andre ting i vandløbet ellers skal bruge til at leve af. Hvis det er rigtig slemt, så kan man jo slå sådan et helt vandløb ihjel, siger Peter Hougaard fra Næstved Kloakforsyning.

Næstved Kommune er blevet gjort opmærksomme på udslippet fra slagteriet og har derefter bedt Mogens Nielsen om at løse problemet.

- Påbudet går på, at man skal etablere en form for opsamlingsbeholder, så hvis blodbeholderen løber over, eller der sker et andet uheld, så kan det ikke løbe i kloakken, men så samles det op i den beholder, man laver, siger Per Andersen (S), der er formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Næstved Kommune.

Men Mogens Nielsens holdning til påbudet er kort og klart.

- Jamen jeg lader som ingen ting. Sådan er det.

Mogens Nielsen vil altså ikke installere en tank, der kan opsamle et eventuelt nyt udslip, fordi han ikke selv synes, det er nødvendigt. Men hvis Mogens Nielsen ikke retter sig efter kommunens påbud, kan det ende i en retssag.

- I sidste instans får udvalget en indstilling om, at der indgives en politianmeldelse, så behandler vi den i udvalget, og det vil så formentligt resultere i, at der indgives en politianmeldelse, siger Per Andersen.

Men selv udsigten til en politianmeldelse kan ikke få Mogens Nielsen til at installere opsamlingsbeholderen.

- Og kommer det til en politianmeldelse, så må vi jo i retten. Der er jo ikke andet, at gøre ved det, siger Mogens Nielsen.


Nyhedsoverblik