Blind IT-tekniker kæmper for job: Det er grænseoverskridende at ansætte en blind

27-årige Michael Eriksen fra Næstved er formentlig én af landets dygtigste IT-teknikere, men selv med topkarakterer løber han panden mod en mur

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Eriksen fra Næstved er en dygtig IT-tekniker. Faktisk er han så dygtig, at han lige har bestået sin eksamen fra Syddansk Erhvervsskole med glans. Han scorede nemlig intet mindre en 22 12-taller og 10 styks 10-taller.

Efter et godt praktikophold i Næstved-firmaet "Vi kan IT" er Michael Eriksen klar til sit første job som færdiguddannet. Og selvom man skulle tro, det ville være let med så flotte karakterer, er det svært for Michael at finde job. Han er nemlig blind.

Intet kørekort

Han har været til flere jobsamtaler, som alle er gået godt.

- Men man ved godt, at der står en ved siden af med nogenlunde samme kompetencer. Han kan bare se og har kørekort - og voila, så er det ham, der bliver valgt i stedet, siger Michael Eriksen.

Chefen Hasse Larsen, er glad for, at han har haft Michael Eriksen i lære. Ikke mindst på grund af de flotte karakterer.

- Det er imponerende. Vildt imponerende. Især når man tænker på, at han er blind. Det er fantastisk, at det overhovedet kan lade sig gøre, siger Hasse Larsen, ejer af "Vi kan IT" i Næstved.

Hans lille firma har ikke råd til ansætte Michael Eriksen. Men han forstår ikke, at ingen andre vil ansætte den dygtige tekniker.

- Det er uretfærdigt, for det er svært at finde en medarbejder, der er så kompetent og dygtig som Michael, siger chefen.

Arbejdsgivere har berøringsangst

Michael Eriksen kan godt forstå, at nogle arbejdsgivere har lidt berøringsangst.

- Men min forståelse ophører der, hvor det altid bliver en stopklods og man slet ikke tør give mig en chance. Jeg synes, man burde prøve det af i stedet for at bare at afvise ved døren, siger han til TV ØST.

Trods modgangen er han sikker på, det nok skal lykkes at finde et job.

- Jeg er optimist. Det er jeg nødt til at være. Ellers får man aldrig det, man gerne vil, siger Michael Eriksen.