Biologer: Doner dit juletræ til søens fisk

Fiskearterne helt og aborre har stor gav af juletræerne. Derfor opfordrer Næstved Kommune folk til at køre på genbrugspladsen med sit træ efter julen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kør dit juletræ på genbrugspladsen, når juledagene er ovre, og lad fiskene i søer i Næstved Kommune få glæde af dem. 

Sådan lyder budskabet fra biologerne i Næstved Kommune. 

Sammen med Ørredfonden i Næstved vil biologerne sænke 140 juletræer ned i tre klimasøer omkring Næstved by samt i Susåen og Bjørnebæk Sø ved Kristiansholms Plantage til gavn for fiskearterne helt og aborre, som bruger træerne som vugger til deres æg, indtil de klækker i foråret.

- Aborrer og helt foretrækker at lægge deres æg, så de hænger på grenene frit i vandet. De ved nemlig godt, at hvis de lægger æggene på bunden af søen, så går de til. Og vi vil gerne have rigtig mange små aborrer og helt, da de er med til at skabe en god og naturlig tilstand i klimasøerne og i Susåen, siger biolog Palle Myssen i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under billedet

Det er blandt andet aborren, som kan have glædet af dit aflagte juletræ.
Det er blandt andet aborren, som kan have glædet af dit aflagte juletræ. Foto: Næstved kommune

Bliver liggene til sommer

Når juletræerne er samlet ind, bliver de bundet sammen fire og fire og sænket ned i søerne. Her vil de ligge frem til sommer, når æggene er udklækket, og fiskelarverne er store nok til at overleve udenfor julegrenenes beskyttende vingefang.

Juletræerne bliver samlet sammen på AffaldPlus' genbrugsstation på Ved Fjorden 20 frem til den 6. januar.