Bilist: Urimelige dobbeltbøder

Vejarbejdet, Knud Hansen fra Sandved kører forbi hver dag, ligger stille. Alligevel koster det dobbelt bødetakst at overtræde fartgrænsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knud Hansen kører turen mellem sit hjem i Sandved og sit arbejde i Næstved dagligt.

Ud for Kyse passerer han hver dag et vejarbejde med fartnedsættelse. Efter bødetaksten blev hævet tirsdag, vil det derfor fremover koste bilisterne dobbelt op at køre for stærkt netop der.

Og det er ikke beslutningen om højere takster, der går Knud Hansen på. Det er derimod det, at taksterne gælder, om vejarbejdet er bemandet eller ej.

For vejarbejdet ved Kyse har nemlig ligget stille i lange perioder - men hastighedsnedsættelsen bliver - også når arbejderne tager væk.

- Jeg synes, det er brandærgerligt for de mennesker, der skal leve af deres kørekort, at de nu risikerer at få ekstra beskatning i form af en bøde eller endnu værre en betinget frakendelse af kortet, siger Knud Hansen.

FDM: Brug lysskilte

Også FDM mener, at det forkert ikke at regulere farten alt efter om vejarbejdet er bemandet. Og de oplever utilfredshed fra deres bilister, når det kommer til fartnedsættelserne. Deres bud på en løsning er elektroniske lystavler, der kan reguleres, i stedet for de faste skilte.

Vejdirektoratet, der har ansvaret for skiltningen på landevejen mellem Næstved og Slagelse, fortæller, at grunden til hastighedsnedsættelse er de høje kanter, der er blevet gravet ud under arbejdet.

På trods af afskærmning kan de nemlig stadig være en sikkerhedsrisiko. Den forklaring giver Knud Hansen dog ikke meget for.

- Det er ikke værre der end på den anden side af vejen ved grøften. Så, nej, den køber jeg ikke, slutter Knud Hansen.