Betalingsmotorvej mellem Næstved og Rønnede

Næstveds borgmester har tabt tålmodigheden med Folketinget. Nu vil han have en betalings motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter det nye transportforlig ser det ud til, at Næstveds Borgmester må vente mellem 10 og 15 år på en motorvej mellem Næstved og Rønnede, det vil han ikke

- Vi har ikke råd til at vente længere. Vi mister arbejdspladser på grund af lange køer på Landevejen. Så vi siger, vi er klar, i Næstved, til et forsøg med betalingsmotorvej, siger Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S).

Vejen mellem Næstved og Rønnede er Danmarks mest trafikerede landevej med, 15.000 biler i døgnet. Det vil komme til at koste mellem 10 og 15 kroner, hver gang en bilist bruger motorvejen, Det er en dårlig ide, mener bilisterne.

- Vi betaler allerede for at køre på vejene, så jeg kan ikke se, hvorfor vi skal til at betale endnu mere, siger Marianne Bøttcher, fra Fensmark.

Motorvejen skal være 13 kilometer lang og koster 800 mio. Det er private selskaber, der skal lægge pengene ud, indtil bilisterne har betalt dem af. Det er en god ide, mener Magnus Heunicke (S)¨

- Vi har så meget brug for den motorvej, så vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få den, siger Magnus Heunicke (S), der er medlem af Folketingets Transportudvalg.

Bliver motorvejen en realitet vil den være betalt af på 15 år.