Besparelser på beredskabet i Næstved vækker vrede

Fællestillidsmanden for de deltidsansatte hos Midt- og Sydsjællands Brand & Redning raser over fem forslag, der skal spare penge hos beredskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal spares halvanden million kroner på beredskabet i Næstved.

Og fællestillidsmand Michael Larsen for de deltidsansatte hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning er langt fra begejstret for de fem forslag til besparelser, som beredskabskommissionen præsenterede på et møde tirsdag.

Det fortæller Sjællandske.

Ifølge avisen er det især forslagene om mindre bemanding på forskellige opgaver i fremtiden, der får tillidsmanden til at ryste på hovedet.

- Det er vores sikkerhed, det kommer til at gå ud over , siger Michael Larsen til TV ØST. 

Det er ledelsen hos Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, som står bag de forskellige spareforslag. Blandt andet er planerne lige nu at lukke brandstationen i Herlufmagle, hvilket vil koste arbejdet hos 10 deltidsansatte brandmænd.

Der udover skal funktionen ”holdleder” på brandstationen i Fuglebjerg, Herlufmagle og Næstved nedlægges.

Ifølge Beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen er de fem forslag indgribende og vil komme til at virke voldsomme på medarbejderne, fortæller han til Sjællandske.

- Men her er tale om løsninger, der findes andre steder i landet, siger han til avisen.

Det lyder dog ikke specielt betryggende for fællestillidsmanden, fortæller han. 

- Jeg synes ikke, det er fair at man sparer på noget, som er et af landets billigste beredskaber. Jeg håber, de trækker de her besparelser tilbage, for det er fuldstændig ude i hampen, siger han. 

De fem spareforslag skal drøftes på et møde endnu engang hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning den 2. juni.