Besøgshunde rykker ind på plejehjem

Mandag var første arbejdsdag for flere hunde, der er blevet udvalgt som "besøgsvenner" på 20 plejehjem i tre kommuner. TrygFonden står bag pilotprojektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag rykkede flere besøgshunde ud til deres første arbejdsdag på i alt 20 plejecentre i Vejle, Kerteminde og Næstved kommuner.

Hermed har TrygFonden søsat den praktiske del af et pilotprojekt, der skal kortlægge, hvilken effekt det kan have for beboere på plejehjemme at få de firebenede venner på besøg.

- Vi har arbejdet med projektet gennem det seneste år, og vi har glædet os meget til i dag, hvor hundene og de ældre mødtes for første gang, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden og initiativtager til projektet.

Da projektet blev lanceret, meldte 350 hundeejere fra hele landet sig. 200 gik videre til optagelsesprøver, og heraf er der i alt udvalgt 124 hunde, som nu står til rådighed for plejehjemmene i de tre kommuner.

Kontakten sker via hjemmesiden Besogshunde.dk.

Der er i første omgang afsat tre år til projektet, og TrygFonden har en forventning om, at andre kommuner også vil være interesseret i at få besøgshunde til plejehjem.

Som led i projektet vil forskere fra Aarhus Universitet kortlægge, hvad kontakten med hundene betyder for de ældres fysiske og mentale helbred.

Det gør de ved at følge ordningen på fire udvalgte plejehjem i Vejle Kommune, og denne del af projektet indledes til foråret.