Beslutning om skolestruktur sparket til hjørne

Næstved Kommunes børne- og skoleudvalg har valgt at udsætte beslutningen om forslaget til en ny skolestruktur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Modstanden har været hård, siden et flertal i Næstved byråd sendte forslaget om en ny skolestruktur i høring. Og i alt har kommunen modtaget 216 høringssvar i sagen. Og på den baggrund skulle børne- og skoleudvalget mandag formiddag træffe en beslutning om hvad udvalget vil anbefale til byrådet om fremtiden for skolebørnene i kommunen.

Udsættes en uge

Men i stedet valgte udvalget at udsætte beslutningen til den 30. november. Det skriver Sjællandske.

- Der var flertalt for at udsætte punktet. Med respekt for den mængde af høringsmateriale, der er kommet, vil vi gerne have mere tid til at vende forslaget, siger formand for udvalget, Søren Dysted til avisen.

Alle skoler skal nedlægges

Der er lagt op til, at samtlige 17 folkeskoler i kommunen skal lukkes. I stedet vil flertallet i byrådet omorganisere dem i seks nye og større skoledistrikter fra den 1. august 2016. Ifølge vurderingen vil ændringerne kunne spare kommunen for 8-10 millioner kroner om året i udgifter til ledelse og administration. Og udvalget vil altså have mere tid til at gennemgå den store mængde høringssvar, de har modtaget i de otte uger, høringen har varet.

- Der er meget materiale. Jeg har været det hele igennem, og det har kostet nogle timer, siger Søren Dysted til Sjællandske.

Nu afholder børne- og skoleudvalget ekstraordinært møde på mandag klokken 18, hvor skolestrukturen er eneste punkt på dagsordenen. Herefter skal økonomiudvalget drøfte anbefalingen fra skoleudvalget den 7. december. Og den endelige beslutningen om Næstvedskolernes fremtid bliver taget af byrådet den 15. december.