¨

Beredskabscentret i Næstved får lov at bestå

Beredskabstyrelsens afdeling i Næstved var luknings-truet grundet besparelser. Nu er det reddet af politisk aftale. Foto: TV ØST

Det lukningstruede beredskabscenter i Næstved får lov til at bestå. De planlagte besparelser på området er blevet ændret efter en ny politisk aftale.

En række folketingspartier har indgået en aftale om det statslige redningsberedskab.

En aftale der nedjusterer besparelserne, der ellers var planlagt for beredskabet, om som betyder, at alle landets statslige beredskabscentre består. Inklusive beredskabscenteret i Næstved, som ellers var lukningstruet.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det har ligget mig meget på sinde, at vi beholder vores statslige beredskabscentre rundt om i landet. Selvom der stadig skal spares penge på området, er jeg meget tilfreds med den aftale, vi nu har indgået, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) i pressemeddelelsen.

Disse partier er med i stemmeaftalen

  • Venstre
  • Socialdemokraterne
  • Dansk Folkeparti
  • Liberal Alliance
  • Radikale Venstre
  • Socialistisk Folkeparti
  • Det Konservative Folkeparti 

Lokale arbejdspladser er reddet

Den oprindelige spareplan, som betød besparelser på 125 millioner kroner årligt på statens beredskabsbudget fra 2017, er nu blevet ændret til kun at være 45 millioner kroner årligt.

Det ville betyde, at afdeling i Næstved måtte lukke, da man så en besparelse på 7,5 millioner kroner ved at flytte den til Hedehusene. 

Hvis det var blevet aktuelt, så havde man rykket 49 faste statslige arbejdspladser ud af Næstved Kommune, samt 80 værnepligtige. Den fik tilbage i 2014 Næstved borgmester, Carsten Rasmussen (S), op i det røde felt.

- Det er jeg sur over. I stedet for at flytte flere statslige arbejdspladser til hovedstadsområdet skulle man sørge for at få dem ud på Sjælland, sagde borgmesteren dengang til TV ØST.

Men nu består arbejdspladserne altså efter den politiske aftale, og borgmesteren kan være glad igen.

Kommunalt beredskab udbygges fortsat

Forvarsministeriet gør ligeledes opmærksom på, at ønsket om at fastholde Beredskabsstyrelsens centre i alle dele af landet ikke står i modsætning til etableringen af de nye større kommunale redningsberedskaber.

Etableringen af større kommunale beredskabsenheder var netop en af de centrale anbefalinger fra Redningsberedskabets Strukturudvalg i 2014.

Strukturudvalget vurderede, at større enheder kan bidrage til et styrket fagligt miljø og give stordriftsfordele. Og Forsvarsministeriet skriver således om formålet med styrkede beredskaber.

- Et stærkt kommunalt redningsberedskab suppleret af et stærkt statsligt overbygningsberedskab bidrager således samlet til et stærkere og mere robust dansk redningsberedskab, skriver Forsvarsministeriet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App