Beredskabets skæbne bliver nu afgjort

Der har været en del polemik omkring besparelser på beredskabet i Næstved Kommune. I dag mødes økonomiudvalget for at afgøre, hvad der skal ske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Næstved Kommune kan de ikke komme udenom, at der skal spares på beredskabet. Men politikerne har svært ved at blive enige om, hvor der skal spares. Skal der fyres mandskab? Eller skal en brandstation nedlægges.

Politikerne har før meldt ud, at de skal hente omkring en million kroner. Men beløbets størrelse, er de altså heller ikke nået til enighed omkring.

Det skriver Sjællandske.

Her til middag mødes Økonomiudvalget så, og her håber politikerne på, at de kan komme frem til, hvor mange penge, der skal spares og hvor.

- Vi vil kun være med til den halve million, der blev aftalt i budgetaftalen. Det vil være nok til at redde stationen i Herlufmagle og antallet af mandskab ved udrykninger, siger Thomas Palmskov (DF) til Sjællandske.

Og han er klar til at kæmpe for brandmændene.

- Jeg håber, vi kan blive enige i Økonomiudvalget, men hvis ikke, vil jeg tage den videre til byrådet. Det må dog være muligt at skaffe en bred aftale, for det er ikke et voldsomt krav. 500.000 er jo ikke meget i kommunens store budget, hvor der faktisk også ser ud til at være et pænt overskud, siger han til Sjællandske.

Borgmesteren vil ikke melde noget ud

Det er dog svært at forudse om Thomas Palmskov (DF) får støtte fra borgmester Carsten Rasmussen (Soc.dem).

- Vi har ikke noget fast standpunkt og har derfor ikke lagt os fast på noget. Vi vil gerne vente og høre, hvad de andre har at sige. Men som udgangspunkt står spareplanen på en million kroner ved magt, siger Carsten Rasmussen (Soc.dem) til Sjællandske.

Hvis det kommer dertil, at der skal skæres voldsomt i budgettet, så har flere brandmænd truet med at sige op. Noget der ikke rigtig gør indtryk på borgmesteren.

- Det må de gerne sige. Men det hjælper jo ikke noget, hvis hjemmehjælpere og skolelærerne også siger, at de vil sige deres stillinger op, fordi der skal spares på det område. Vi er stadig nødt til at spare i kommunen, selvom det ikke er så slemt, som vi havde frygtet, fastslår han.

Økonomiudvalget regner med at være færdige med mødet omkring klokken 16.00 i dag mandag.