Benzinprisen stiger snart

9 kroner. 10 kroner. 11 kroner. Prisen på benzin og dielsel går kun én vej. Opad. Benzinselskaberne regner med, at prisen snart kommer til at stige igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis tal kan gøre ondt, så gør man klogest i ikke at kigge op på tankstationernes tavler med priser. TV2 ØST besøgte i dag Shell-tanken på Havnevej i Næstved.

- Priserne er meget høje, siger Morten Falck.

- Det er dyrt, siger Finn Petersen.

- Det er helt klart eksploderet det sidste stykke tid, siger Jakob Larsen, der har en firehjulstrækker af mærket Toyota LandCruiser. Den kører cirka 12 kilometer på literen.

- Selvfølgelig håber jeg på, at priserne snart topper, for det koster hver gang man skal fylde på, siger Morten Falck.

Men priserne stiger snart igen. Og det er Grækenlands skyld. Problemerne med den græske økonomi har nemlig sendt euroen ned i forhold til dollaren. Da olien afregnes i dollar vil den faldende euro og stærke dollar sende prisen på benzin og diesel herhjemme højere op. Det vurderer Energi- og olieforum, som TV2 ØST har talt med i dag. Energi- og olieforum er brancheorganisation for de store benzinselskaber.

- De burde ærlig talt skamme sig dernede i Grækenland. De har levet over evne, siger Palle Jensen.

- Det er ærgeligt for dem, der virkelig er afhængig af bilen, mener Finn Petersen.

- Det kan man kun være utilfreds med, siger Jakob Larsen.

De store benzinselskaber kan ikke sige, om der går dage eller uger, før man kan se priserne stige. Men allerede nu skræmmer udsigten til stigende brændstofpriser.

- Så må vi begrænse vores kørsel, så der ikke går underskud på kontoen, siger Morten Falch.

Andre overvejer at skifte bilen ud til anden model. En af dem er Jakob Larsen, der ejer den store firehjulstrækker.

- Selvfølgelig overvejer jeg, om man skal finde en mere miljørigtig bil. Når den er så dyr i drift, så er det klart, at det koster noget, siger Jakob Larsen.