Beboere føler sig snydt for tilbud om fibernet

En gruppe beboere i Tappernøje føler sig snydt for et godt tilbud om fibernet. Firmaet Fibia undlod at fortælle dem, at tilbuddet ikke gælder boligforeninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udsigten til bedre og hurtigere internet lød lovende for en gruppe beboere. De havde fået et tilbud fra firmaet Fibia i januar. Hvis de kunne skaffe 310 tilmeldinger ville firmaet lægge fibernet I Tappernøje og Brøderup.  

Derfor har beboerne samlet over 350 tilmeldinger. Men alligevel ser det ikke ud til, at de får glæde af fibernettet. 

Det gode tilbud fik de på et informationsmøde i februar. Men hvad der ikke blev sagt var at der gælder særlige krav for boligforeninger. Det betyder at i Lejerbos rækkehuse ikke tæller med, så nu skal de samle endnu flere kunder for at komme med. Og det ærgrer boligforeningens formand Frank Nielsen.

- Vi troede, at vi var på lige fod med parcelhusejerne, da vi tilmeldte os, siger Frank Nielsen. 

Det nye krav fra Fibia er at de skal samle omkring 60 procent af alle beboerne i Lejerbos afdeling. Der er 73 lejemål i alt, så beboerne skal have samlet omkring 43 tilmeldinger. 

Hos Fibia erkender de, at de ikke på informationsmødet nævnte de særlige forhold for boligforeningerne. Men projektkoordinator Jens Tang siger,  at de gjorde det bevidst. 

- Det er for fovirrende. Ikke fordi folk i Tappernøje er dumme eller langsomt opfattende. Det er en hel generel erfaring vi har. Ligeså snart vi kommer med to budskaber så kommer der en masse spørgsmål. Så derfor har vi valgt kun at informere om det ene tilbud, siger Jens Tang.