Beboere bliver holdt som gidsler i vejsag

Det er at holde beboerne som gidsler, når en ny trafikaftale fastholder 4 forslag til en vej til Næstved, selv om lokalpolitikerne har udpeget 2, mener Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beboerne omkring Næstved må vente yderligere et halvt år, før der måske er svar på, om de bliver berørte af en ny vej til Næstved. Det er udfaldet af en ny trafikaftale.

4 forslag har været i spil til placeringen, der skal gøre det hurtigere at komme fra Sydmotorvejen til Næstved. Selv om Næstved og Faxe Kommuners borgmestre har udpeget de 2 løsninger, som de finder bedst, fravælger den nye aftale ikke de 2, som borgmestrene mindst hælder til, og det ærgrer Venstres Karsten Nonbo, der er medlem af Folketingets transportudvalg og valgt i Sjællands storkreds.

- Det er jo at tage beboerne som gidsler, og det er dybt grotesk at gøre det på så usagligt et grundlag, siger han og henviser til, at trafikaftalen lægger op til, at de berørte kommuner skal høres i sagen, selv om de netop er blevet det.

Det er gjort i Jylland

Der er allerede blevet lavet forundersøgelser af områderne, og næste skridt er en VVM-undersøgelser til 15 millioner kroner, hvor 2 af løsningerne skal undersøges nærmere, men den nye trafikaftale nævner intet om penge til Næstved.

Med et vejprojekt, der i den grad er sendt til tælling nu, undrer det Karsten Nonbo, at områder i Brovst i Jylland er blevet fravalgt i forbindelse med snak om vejbygning, og at man ikke gør det samme ved Næstved.

- De 2 borgmestre i de Faxe og Næstved har peget på løsning A og B, så jeg forstår ikke, hvorfor man ikke i det mindste allerede nu fravælger forslag C og E, så beboerne i de områder kan få fred. Der er ingen grund til, at de skal holdes som gidsler i yderligere et halvt år, lyder det fra Venstremanden fra Lov ved Næstved.

Vil inddrage lokale politikere

I trafikaftalen lyder planen for projektet således for fremtiden:

"Parterne er på den baggrund enige om, at sende forundersøgelsen til udtalelse hos de berørte kommuner og relevante myndigheder mv. i området. Det videre arbejde vil inddrage de lokale politiske tilkendegivelser om interesse for at sikre finansieringen af projektet gennem brugerfinansiering. Parterne vil på den baggrund drøfte projektet i efteråret 2013."