¨

Beboer: Motorvejen kommer igennem mit bryggers

01:42

En motorvej mellem Rønnede og Næstved er et skridt tættere på at blive en realitet. Men ikke alle ønsker sig en motorvej på strækningen.

De næste otte uger, kan borgere komme med indsigelser om, hvor de gerne ser en motorvej mellem Næstved og Rønnede ligge.

Det sker, efter Vejdirektoratet har sendt en VVM-redegørelse ud. 

En eventuel motorvej skal få trafikken til at glide bedre og spare pendlere for at sidde i kø. Men ikke alle er tilfredse med tanken om en ny motorvej.

Motorvej er ligegyldig

- Det kan være fuldstændig ligegyldig med en motorvej, hvis man kommer til at spare fire minutter, mener Christina Sørensen fra Holme-Olstrup.

Hun har ikke noget imod at bruge længere tid på landevejen mellem Rønnede og Næstved, for hun er bekymret for, hvor en eventuel kommende motorvej vil ligge.

- Jeg er flyttet herud for at få plads til mine heste, men som det er lige nu, kan den komme til at gå igennem mit bryggers og afskære mit hovedhus fra min stald. Det giver jo ingen mening at krydse en motorvej for at gå i stalden, siger hun.

I VVM-redegørelsen kommer Vejdirektoratet med fire forslag til, hvor den nye motorvej kan ligge.

Ambivalent holdning

Christina Sørensen er ikke den eneste, der er bekymret for den nye motorvejs beliggenhed.

Også Jannik Jensen fra Karrebæk er spændt på, hvor motorvejen kommer til at ligge.

Han har det dog mere ambivalent med tanken om en ny motorvej, for han er samtidig træt af at køre i tæt trafik på de små landeveje.

- Det vil være rigtig synd for arealet. Men nu hvor man snakker om motorvej, så er jeg jo meget pissed off på alle de omfartsveje, der er omkring Næstved, siger Jannik Jensen.

Kan spare 20 minutter

En motorvej mellem Rønnede og Næstved er der mange pendlere, der formentlig vil sætte pris på.

En af dem er Jesper Nygaard fra Næstved.

- Man vænner sig til det jo. Man kan ligeså godt lægge sig ind i linjen med biler og så lade det tage den tid, det tager. Andet kan jo ikke nytte noget, men det er da irriterende og spildtid, siger han.

Jesper Nygaard regner med at kunne bruge 20 minutter mindre om dagen på transport fremfor at sidde i bilen.

Frem til den 20. januar 2017 vil der blive afholdt flere borgermøder, hvor folk fra lokalområdet kan byde ind med bemærkninger. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App