Baron fik bøde for at hakke stelnummer i racerbil

Baron Otto Reedtz-Thott fra Gavnø slot er blevet dømt, for at hakke et stel-nummer fra en original sportsvogn ind i en kopi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Baron Otto Reedtz-Thott fra Gavnø slot ved Næstved er blevet dømt for at have sat et originalt stilnummer på en en kopi af en AC Cobra 289 Mark II sportsvogn fra 1966.

Han blev tirsdag ved retten i Næstved dømt for at have hakket et stel-nummer fra en original version af bilen, som han ejede, ind i kopien, med da han ville køre baneræs i den.

Dommen for dette er en bøde på 1.000 kroner.

Otto Reedtz-Thott var i alt tiltalt for fem forhold i sagen - men blev kun dømt for forhold 1, der handlede om registreringsafgiftsloven. Han blev frikendt i alle i forhold til straffeloven. 

Vred over sag

Otto Reedtz-Thott accepterede dommen på stedet, men ønskede ikke at kommentere på dommen overfor TV ØST.

Han er dog vred over forløbet i sagen.

- Denne sag er endnu et eksempel på manglende faglighed hos SKAT. I februar 2015 blev min originale Cobra fra 1966 solgt på auktion i Paris, Frankrig. Efterfølgende henvendte jeg mig til SKAT for at få oplyst, hvad det ville koste at få registreret en replica af Cobraen, som jeg selv har bygget, til kørsel på offentlig vej, siger han i en skriftlig udtalelse til TV ØST.

Han oplyser, at kopien indtil da udelukkende var blevet brugt som banevogn til historiske begivenheder.

- I stedet for at rådgive mig korrekt, bad SKAT mig om at følge nogle procedurer, som de beskrev, herunder at køre bilen til syn, hvilket jeg gjorde. At jeg fulgte deres skriftlige anvisninger, har derefter resulteret i denne sag, skriver han.

Otto Reedtz-Thott mener, at SKAT skal overlade flere opgaver til eksperter, så borgerne kan få en bedre rådgivning indenfor specialiserede områder.

- Min tillid til SKAT er helt væk og jeg betragter denne sag som et alvorligt brud på dansk retssikkerhed, skriver han.

Anklager Rune Jensen vil nu lade Statsavdokaten vurdere, om sagen skal ankes.

- Jeg har ikke noget at tilføje med sagen. Statsadvokaten afgør nu, hvad der skal ske, siger han.