¨

Barn groft svigtet af kommune (Video)

Flere eksperter retter udsædvanlig hård kritik af Næstved kommune for at have svigtet en teenagepige i 10 år. Eksperterne kalder i dag den 16-årige pige for ”et kasseret barn” og frygter for hendes liv.

I gennem aktindsigt har tv-stationen fundet dokumentation for at kommunen har overhørt flere ekspert-anbefalinger om tvangsfjernelse og andre behandlingsinitiativer:

- Man undersøger ikke godt nok, man er ikke grundig nok, man er ikke professionel, siger speciallæge i børne- og ungepsykiatri, Hanner Børner om Næstved kommunes manglende reaktioner.

Den 16-årige teenagepige blev kendt i hele landet i sensommeren 2009, da hun var efterlyst af politiet og pårørende i pressen. Hun var stukket af fra Børnepsykiatrisk afdeling på Næstved sygehus og havde kun efterladt en SMS-besked, hvor hun truede med selvmord. 16-årige Pernille Brogaard blev efter otte dages flugt fundet i live på Fyn i starten af august og bragt sammen med sin familie igen.

TV2 ØST har præsenteret Pernille Brogaards socialsag for tre eksperter i socialsager og børnepsykiatri. Udover Hanne Børner, har Marie Sonne, der er næstformand for Socialpædagogerne og den kendte socialrådgiver, Hanne Reintoft, læst alle sagsakter, der går flere år tilbage.

- Hun er et kasseret barn i dag, der kommer til at koste samfundet mange millioner kroner fremover. Der burde være skredet ind for mange år siden, konstaterer Hanne Reintoft under gennemgangen af sagen.

Hanne Børner mener, at Pernille Brogaard i dag er stærkt psykisk skadet, som følge af kommunens svigt:

- Hun står til at blive misbrugt resten af sit liv og hendes liv kan meget vel ende med et selvmord, siger speciallægen.

Af sagsakterne fremgår det at flere kommunale instanser i gennem 10 år har anbefalet, at Pernille blev tvangsfjernet fra sit hjem eller på anden vis bliver anbragt uden for hjemmet, men anbringelsen udebliver.

Viceborgmester, Søren Dysted, (Soc. dem) tager kritikken fra eksperterne alvorligt og siger til TV2 ØST, at Næstved Kommune nu vil gå sagen igennem og se, hvordan man i fremtiden kan forhindre lignende sager.

Pernille Brogaard mangler stadig en løsning. Hun stak af fra det opholdssted, hvor hun kom til efter flugten og bor i dag hos sin mor.

[video:video_mangler:091126_brogaard.flv]

I aften klokken 20 viser TV2 ØST et længere journalistisk program om Pernille Brogaard-sagen på den digitale Kanal ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App