Bandidos vicepræsident tavs om drabstiltalt bror

På sagens tredje dag vidnede Bandidos' vicepræsident i Holbæk i Retten i Næstved, hvor hans lillebror er tiltalt for drab mod 22-årige Edin Fakic.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bandidos' vicepræsident i Holbæk var mandag i vidneskranken i Retten i Næstved. Det var dog ikke meget, han havde lyst til at fortælle i sagen, hvor hans 21-årige lillebror er tiltalt for drab mod 22-årige Edin Fakic.

Fakic blev dræbt af skud på sin bopæl på Morsøvej i Næstved 9. december 2013. Først i efteråret 2014 kom politiet på sporet af tiltalte, som de altså mener står bag drabet. Et par Nike-sko er et af anklagerens beviser i sagen, fordi der blev fundet aftryk af dem i en skov ved Sorø umiddelbart efter drabet. I skoven var også en udbrændt bil, der indeholdt gerningsvåbnet.

Aflyttet i sit hjem

 

Tiltalte, der selv er prøvemedlem i Bandidos, nægter sig skyldig og har forklaret, at han fik skoene af sin bror, fordi han havde fået dem af sin ekskæreste og ikke ville have dem længere. Vicepræsidenten bekræftede i retten, at han havde givet sin bror skoene, fordi han ikke brugte dem længere, og at han havde sagt til lillebroren, at han ville smide dem ud, hvis det var hans, da politiet i december 2014 offentliggjorde deres mistanke om, at skoene havde en sammenhæng med drabet i Næstved.

Hvad tiltalte dengang ikke vidste var, at politiet i nogen tid havde aflyttet hans hjem og hans bil hemmeligt og fundet Nike-skoene i lejligheden. Da politiet så offentliggjorde mistanken om skoen, var det blandt andet for at se, hvad det ville afføde af reaktion hos tiltalte. Han har forklaret, at han med sin tilknytning til Bandidos risikerede at blive knyttet til drabet, og den risiko ville han ikke løbe. Derfor skilte han sig af med dem.

Fik mærke for at have udgydt blod for klubben

Det er i sagen kommet frem, at tiltalte på årsdagen for drabet fik et mærke - Expect no mercy - som man får for at udgyde blod for klubben. Han har selv forklaret, at han fik det for noget grov vold, og at det er en tilfældighed, at det er givet på årsdagen for drabet. Anklageren forsøger at drage en sammenhæng mellem mærket og drabet, men han kom ikke sin teori nærmere ved afhøringen af vicepræsidenten.

- Jeg kan ikke komme ind på, hvorfor han fik mærket, svarede han og tilføjede, at han ikke kunne se, hvad det havde af relevans for sagen.

Han blev også spurgt til lillebrorens rang i klubben, hvortil vicepræsidenten svarede, at han var probationary - prøvemedlem.

Kender ikke til bandekonflikt

Anklageren har ved alle vidner fra bandemiljøet forsøgt at få bekræftet, at der i 2013 var en konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der var en udbrydergruppe af Bandidos. Men vicepræsidenten havde heller ikke meget at berette her.

- Jeg ved det ikke. Jeg sad i fængsel på det tidspunkt, lød det fra vicepræsidenten.

Der falder dom i sagen 9. december.