Bandeopgør for retten

Politiets efterforskning af en opsigtvækkende sag om et sydsjællandsk bandeopgør kulminerer fredag, hvor sagen begynder ved retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var folk i udkanten af banden Black Cobra, der i juli åbnede ild mod en motorcykelklub i Haslev. En af de mistænkte har samtidig også anskaffet sig både sprængstoffer og politiuniformer.

Historien bliver over de kommende dage rullet op ved Retten i Næstved, hvor seks unge er tiltalt. De er primært anklaget for en aften sidste sommer at køre op til motorcykelklubben Notorious i to biler. Klubhuset blev omringet af de maskerede mænd, der med to pistoler, en pumpgun og et haglgevær skød adskillige skud ind gennem døre og vinduer.

Efterforskningen har overbevist politiet om, at planen var, at hvis man mødte medlemmer af Notorious, så skulle de skydes i benene. Men der var efter alt at dømme slet ingen til stede i klubhuset, da angrebet fandt sted.

Notorious har ifølge politiet forbindelser til Hells Angels, men alligevel mener Sydsjællands og Lolland-Falster Politi ikke, at skyderiet kan sættes i forbindelse med det opgør, man har set flere andre steder i landet.

- Det har vi ikke belæg for at sige. Vi tror mere på, at det er en lokal konflikt, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Sagen er ekstra spektakulær, fordi en af de tiltalte, en 24-årig mand, ifølge politiets anklage også har andre ting på samvittigheden. Han er tiltalt for at bryde ind i et brøndborerfirma i Kyse ved Næstved og stjæle 900 gram sprængstof samt 13 detonatorer. Samme nat skulle han også være den, der brød ind på politistationen i Haslev og stjal uniformer, radioer og nøglen til en patruljevogn.

Og blandingen af sprængstoffer, politiuniformer og skydevåben bekymrer da også politiet.

- Det er selvfølgeligt altid foruroligende, når nogen stjæler sprængstof. Men vi ved ikke, hvad det skulle bruges til, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet fik hjælp til opklaringen af vidner, der så en af de biler, der kørte væk fra stedet.

/ritzau/