¨

Avis: Messerschmidt inviterede V-profil til Frankrig

Næstved-valgte Peter Christensen kendte ifølge ham selv ikke til, at hans tur til Bruxelles var finansieret af MELD. Foto: Folketinget

Forsvarsminister Peter Christensen (V), der er valgt i Næstved-kredsen, blev brugt i regnskab for Messerschmidts europæiske gruppe.

Nuværende forsvarsminister Peter Christensen (V) valgt i Næstved-kredsen var 14.-17. januar 2013 med sin kæreste på betalt tur til Strasbourg, hvor EU-Parlamentet mødes 12 gange årligt, skriver Ekstra Bladet.

Han var inviteret af DF's EU-parlamentariker Morten Messerschmidt.

Dengang var Peter Christensen Venstres finansordfører.

Kendte ikke til studiebesøg

Peter Christensen vidste ikke, at han ifølge regnskaberne deltog i et studiebesøg hos Messerschmidts EU-kritiske europæiske gruppe Meld, der blev lukket sidste år.

Det skriver Ekstra Bladet, som har læst Melds rapport til EU-Parlamentet.

Peter Christensen anede intet om Meld på sin tur til Strasbourg.

- Jeg var i januar 2013 inviteret med ledsager til Strasbourg af Morten Messerschmidt til som gæst at deltage i et radioprogram og en række møder, skriver Peter Christensen i en sms til Ekstra Bladet.

- Jeg var ikke vidende om, at Meld betalte og havde ikke hørt om foreningen, før den er blevet genstand for omtale i medierne.

Ekstra Bladet har forgæves søgt en kommentar fra Morten Messerschmidt.

DF i modvind

I den seneste sag har Dansk Folkeparti besluttet at betale 500.000 kroner tilbage til EU. Pengene er blandt andet gået til at betale for sommergruppemøder i DF, medietræning og annoncekampagner.

I juni 2016 tilbagebetalte DF 1,6 millioner kroner, som ifølge EU-Parlamentets præsidium blev brugt på politiske kampagner i strid med reglerne. Præsidiet krævede i alt 2,9 millioner tilbagebetalt til EU.

De sidste 1,3 millioner kroner gik til et gyldent håndtryk til en medarbejder. Dem har DF afvist at betale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af Meld.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App