Asylansøger sigtes nu for vold og trusler

OPDATERET: Asylansøgeren fra teltlejren i Næstved varetægtsfængsles i tre uger og en dag efter dagens grundlovsforhør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 34-årig mandlig asylansøger fra asylcenteret Bag Bakkerne i Næstved fremstilles i dag klokken 13.30 i grundlovsforhør, sigtet for trusler på livet mod beboere på asylcenteret, mod personalet på stedet samt for vold mod en fotograf fra TV ØST.

Fotografen, der er ansat ved TV ØST, blev overfaldet af asylansøgeren i teltlejren i Næstved. Overfaldet skete, mens kameraet var slukket, hvor asylansøgeren kom løbende bagfra og skubbede fotografen i ryggen.

Fotografen kom ikke noget til ved episoden, og TV ØST har ikke politianmeldt hændelsen. Den pågældende medarbejder har dog fået fri tirsdag.

Der er tale om den samme asylansøger, der tidligere på weekenden blev kendt i hele landet, da tre vagter i lejren lagde ham i benlås under en anden episode for snart to uger siden. Her skulle manden have råbt efter en busfuld nye asylsøgere til lejren.

- Der har de seneste dage været forholdsvist stort fokus på asyllejren i Næstved. Når mange mennesker er samlet på ét sted, er det svært at undgå gnidninger, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Den 34-årige har dog trådt ganske gevaldigt over stregen i forhold til, hvad vi kan acceptere, og han må selvfølgelig nu tage konsekvenserne af sine handlinger, siger politiinspektør Kim Kliver.

Han suppleres af chefanklager Henriette Rosenborg Larsen:

- Vi har i kredsen et samarbejde mellem politi og anklagemyndighed, hvor vi strategisk har sat fokus på også at sikre ro og orden i og ved vores asyllejre.

Den yngre mand er angiveligt psykisk syg.