¨

Årets Førstehjælper er muligvis fra regionen

Foto: TV ØST

På tirsdag bliver prisen som Årets Førstehjælper uddelt i København, og to af de nominerede er fra vores region. Sidste år reddede de en mand fra et hjertestop.

På tirsdag den 24. marts er det ti måneder siden, Peter Halkjær var ved at dø på en mark. Den 24. maj sidste år kørte Peter Halkjær skråt over en vej gennem noget buskads og ind på en mark. 

Peter Horslund så bilen inde på marken og gik med det samme hen for at se, hvad der var sket, og om han kunne hjælpe. Selvom Peter Horslund med sine egne ord ikke var så god til førstehjælp.

- Jeg reagerede, som jeg gjorde, fordi jeg vidste, at jeg ville have det rigtig dårligt med mig selv, hvis jeg bare var kørt videre. Det kunne jeg ikke leve med, siger Peter Horslund.

Kort efter kom Anne Fangel cyklende forbi, og hun sprang hurtigt til med sin viden fra et første hjælpskursus. De to førstehjælpere skyndte sig at få Peter Halkjær ud af bilen. Derpå gav de ham hjertemassage og kunstigt åndedræt. Dermed var de skyld i, at Peter Halkjær overlevede sit hjertestop. 

- Jeg er meget taknemmelig, for at de to personer reddede mit liv. Det betyder rigtig meget for mig og min familie, siger Peter Halkjlær.

Peter Horslund og Anne Fangel er blevet nomineret til Årets Førstehjælper for deres hurtige indsats. De er begge glade og benovede over nomineringen. 

Det er fedt at blive indstillet til den her pris. Det er ligesom en anerkendelse af det, man har gjort, som rent faktisk var rigtig godt, siger Anne Fangel.

Med prisen følger en check på 10.000 kr. Prisoverrækkelsen finder sted tirsdag den 24. marts 2015 kl. 13.00-14.30 hos Privathospitalet Aleris Hamlet på Gyngemose Parkvej 66 i Søborg, nord for København. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App