Arena brager ud af 2021 med rekordhøjt overskud trods aflyste arrangementer

Selvom corona har betydet stribevis af aflyste events, kommer Arena Næstved ud af 2021 med det største overskud i arenaens historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aflyst eller flyttet til en anden dato.

Det har været realiteten for en lang række koncerter og sportsevents det seneste år, der har stået i skyggen af corona og de medfølgende restriktioner.

I princippet kunne det have betydet røde tal på bundlinjen hos Arena Næstved. Men sådan er virkeligheden bare ikke, for arenaen står nemlig med et overskud på mellem tre og tre en halv millioner kroner i 2021. Det skriver Sjællandske.

- Det er det bedste regnskabsår, vi har haft, og ikke kun i tiden med arenaen. Også i hele Næstved Hallernes historie er det det absolut bedste år, siger Jakob Brixvold, der er direktør i Arena Næstved til TV2 ØST.

quote Langt hellere dét end at sidde passivt og vente på, at verden åbner igen

Jakob Brixvold, direktør, Arena Næstved

Forklaringen skal findes i det, der har været mange kulturarrangørers helt store hovedpine: Coronapandemien. For da alting lukkede ned, tilbød Arena Næstved regionen, at de kunne træde til som vaccinationscenter.

- Det har været fuldstændig altafgørende, at vi har kunnet tappe ind i det og kalde alle folk tilbage på arbejde og melde os ud af de statslige kompensationer og så ovenikøbet få en udlejning på 200 dage, siger Jakob Brixvold.

- Det er jo fantastisk, men selvfølgelig også lidt paradoksalt, for vi skulle jo gerne have haft fyldt huset her med folk til store sportsevents og koncerter. I stedet har vi fyldt det med folk, der skulle have første, andet, tredje stik. På den anden side har det været meningsgivende i den tid, vi har været i, og langt hellere dét end at sidde passivt og vente på, at verden åbner igen.

Forsigtighed i budgettet

Arenaen havde budgetteret med et overskud på 730.000 kroner i 2021, men det tal har altså haft vokseværk. Og der går nok også lang tid, før der igen kan mønstres så stort et overskud, som 2021 har budt på, siger direktøren.

- Der går nok lang tid, inden vi får 200 dages udlejning i træk igen. Vi budgetterer med en million i overskud for 2022. Det, tror vi på, er realistisk med den her forsigtighed, vi har lagt ind i det. Vi holder lidt igen i vores budgetlægning her i første halvår af 2022. Nu er restriktionerne hævet en måned inde i året, men der er stadig en usikkerhed blandt befolkningen, og der er nogle vaner, der skal genlæres. Så vi regner med at køre på lidt nedsat blus i forhold til publikum og andre aktiviteter, siger han.

Læs også
Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud
Læs også
Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Direktøren er dog glad for, at de nu kan vende tilbage til at gøre det, de er sat i verden for, og de næste måneder byder blandt andet på koncerter med Dizzy Mizz Lizzy og The Minds of 99. Men Jakob Brixvold er også stolt af den måde, Arena Næstved har håndteret krisen på.

- Man må sige, det handler om at være omstillingsparat og gribe de muligheder, der er. Anerkende den situation, vi stod i, og så at tænke frem. Vi har lært rigtig meget om blandt andet digitale løsninger, om måder, man kan kommunikere, og om nye målgrupper også. Det vil vi tage med os videre, slutter han.