Ardagh Glass har også haft ungarske medarbejdere

Mens der i disse dage er stor ståhej om underbetalte ungarske arbejdere på Harboe i Skælskør, blev problemet hurtigt løst, da der i efteråret dukkede ungarske arbejdere op på Ardagh Glass i Fensmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medarbejderne henvendte sig til deres fagforening 3F, som troppede op til møde på virksomheden, skriver Sjællandske lørdag.

- Vi havde tilfældigvis en mand, som kunne tale ungarsk, og han fik oplyst, at de kun fik omkring 40 kroner i timen for arbejdet, fortæller Ole Jacobsen, faglig konsulent i 3F i Næstved.

Fagforeningen sendte derefter et brev med varsel om forestående strejke og blokade samt et krav om at få en overenskomst til det ungarske firma.

- Men brevet blev returneret uåbnet, og inden vi kunne nå at gøre mere ved sagen, var de væk fra Ardagh, siger Ole Jacobsen

- Jeg har set dokumentationen for, at den ungarske entreprenør fik en pris for arbejdet som gjorde, at arbejderne sagtens kunne få en løn svarende til den overenskomstmæssige, siger Klaus Jørgensen, tillidsmand for 3F på Ardagh Glass i Fensmark, som i fordums tid var emballagedelen af Holmegaard Glasværk.

- Men vi ikke kunne få oplyst, hvad de fik i løn og noget som helst om deres øvrige arbejdsforhold. Det lugtede langt væk, og så ville vi ikke have dem her, siger Klaus Jørgensen til Sjællandske

Her var tale om et af Copenhagen Designbygs skuffeselskaber. Copenhagen Designbyg har Harboes to øverste chefer samt bryggeriet ungarske produktionschef i bestyrelsen, oplyser Sjællandske.