Arbejdspresset er for stort: Afdeling på Næstved Sygehus får påbud af tilsyn

Radiologisk afdeling på Næstved Sygehus har fået påbud fra Arbejdstilsynet, da personalet har så travlt, at det kan gå ud over både sikkerhed og sundhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er bange, før dagen er startet.

Sådan siger en ansat på Radiologisk Afdeling på Næstved Sygehus ifølge Sjællandske, når vedkommende skal beskrive sin arbejdsplads.

Det viser en rapport, som Arbejdstilsynet har lavet fra afdelingen og som avisen har fået aktindsigt i. Derfor har afdelingen på Næstved Sygehus fået et påbud fra tilsynet, da arbejdspresset er så stort, at det ifølge tilsynet truer de ansattes sikkerhed og sundhed.

Arbejdstilsynet var på besøg på afdelingen fra den 29. august til den 13. september 2017. Arbejdstilsynet har givet ledelsen på Næstved Sygehus frist til den 1. juli til at få løst problemet.

Travlhed på grund af flere patienter

Der er travlt på afdelingen, fordi man ikke længere sender patienter til andre regioner eller på privathospital, og fordi der generelt er kommet flere patienter.

Ifølge afdelingens overlæger laver seks en halv mand ti personers arbejde. Det fører ifølge Sjællandske til, at patienter ofte ikke ligger ordentligt, når der skal tages røntgenbillede. Og det fører til klager fra andre sygehusafdelinger, når patienten sendes videre.

Travlheden betyder også, at nogle undersøgelser ikke bliver gjort færdige inden for svarfristen. Det øger ifølge de ansatte risikoen for, at man ikke opdager, hvis der er et akut problem patient.

Begge dele afvises dog af sygehusledelsen, skriver Sjællandske.

Påbud til Nykøbing F. og Holbæk sygehuse

Arbejdstilsynet har også givet sygehuset i Nykøbing Falster et påbud, fordi der er for meget pres på personalet.

Og igennem længere tid, har der også været meget travlt på Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus.

Der er man i gang med at afhjælpe problemerne med flere initiativer.