¨

Arbejdsmiljøpris går til park og vejfolket i Næstved Kommune

Foto: TV ØST

Et øget fokus på sundhed har nedbragt sygefraværet i Park og Vej i Næstved Kommune, og indsatsen sikrer nu afdelingen årets arbejdsmiljøpris.

Næstved Park og Vej er vinder af årets arbejdsmiljøpris i Næstved Kommune. Prisen uddeles til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for medarbejdernes trivsel og sygefravær, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Næstved Park og Vej har haft succes med at invitere medarbejderne til ’lunch-time’ to gange årligt, hvor de i tre dage får sund og nærende frokost udefra. Det skal ses som et skulderkap til medarbejderne, men også som en inspiration til, hvordan man kan lave lækre og sunde madpakker bestående af for eksempel magert kød og grøntsager.

Når medarbejderne vender tilbage til arbejdet efter et velsmagende måltid, er det med en frugtpose i hånden til at tage den lille sult på farten, så de undgår at lade sig friste af de mange usunde alternativer.

Sygefravær faldet markant

Arbejdsmiljøprisen er blevet uddelt siden 2008, og den bliver årligt uddelt af Næstved Kommune. Prisen uddeles til en af kommunens virksomheder, som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme trivslen og nedbringe sygefraværet hos medarbejderne.

- Siden juni 2012 har Næstved Park og Vej og ALECTIA, der er Danmarks største arbejdsmiljørådgiver, samarbejdet om lederseminarer og workshops for alle medarbejderne, hvor ledelse, sundhed og arbejdsmiljøudvikling har været på dagsordenen. Formålet har været at forbedre sundhed, trivsel og sikkerhed på arbejdspladsen. Det kan lyde som en kliché, at virksomheder sætter fokus på netop de emner, men for Næstved Park og Vej har det båret frugt på flere forskellige områder. Da forløbet blev iværksat i juni 2012, havde afdelingen en sygefraværsprocent på 5,6, og allerede et år efter var den nede på 2,2 procent, og det niveau har de holdt siden, fortæller Niels Pedersen, der er driftschef hos Næstved Park og Vej.

Check på 25.000 kroner

Omsat i arbejdstimer svarer det til 6.400 arbejdstimer eller 3,4 mandeår. Det er blot en af de positive indvirkninger, sund mad og motion har haft, men medarbejderne er også blevet mere effektive og energiske.

- Resultaterne for Næstved Park og Vej taler for sig selv, og de viser, at projektets målrettede indsats på samspillet mellem ledelse, sundhed og arbejdsmiljø har rykket trivslen blandt medarbejderne markant, udtaler Pernille Thau, der er seniorkonsulent hos ALECTIA.

Næstved Park og Vej har 10 frivillige sundhedsambassadører, der står for at lave en række sunde aktiviteter. Hertil tilbydes medarbejderne et årligt sundhedstjek, ligesom der årligt afholdes kurser i blandt andet ergonomi. Medarbejdere, der trives på deres arbejdsplads, har større overskud og mindre sygdom, hvilket initiativet er et levende eksempel på. Sammen med den flotte pris fulgte også en check på 25.000 kroner, men det er endnu ikke besluttet, hvad pengene skal bruges på.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App