Arbejdsløse bekæmper bjørnekloer

I Næstved Kommune er det de arbejdsløse, der skal bekæmpe bjørnekloer. Det er en del af aktiveringen for at få kontanthjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere steder er bjørnekloer et stort problem. De spreder sig hurtigt og er derfor svære at bekæmpe. Desuden koster det penge.

I Næstved Kommune er kontanthjælpsmodtagere begyndt at bekæmpe de giftige planter.

- Sådan som det er nu, søger du kontanthjælp, så må du være med til at yde, siger Michael Stenberg, projektleder, Susågården Nytteaktivering.

Det er frivilligt for kontanthjælpsmodtagerne, om de vil bekæmpe bjørnekloer eller have et andet aktiveringsjob, for at få kontanthjælp.

- Jeg synes, det er hyggeligt at gå og gøre. Og så er det en rigtig vigtig ting, siger Dorte Thøgersen, som er på kontanthjælp.

Aktiveringen varer i fire uger og hvis man skal fjerne bjørnekloer, skal man på oplæringskursus i én dag, for at kunne håndtere bjørnekloerne. Det kræver derudover beskyttelse, når de skal fjernes, så man ikke får saft på huden.

Positivt for alle 

De folk bjørneklo-bekæmperne har mødt på deres vej, har alle været positive.

- Vi har fået rigtig mange positive meldinger. Folk er jo glade for, at vi er ude og gøre det, siger Dorte Thøgersen.

Og for Dorte Thøgersen er det dejligt at komme ud i det fri.

- Jeg nyder det, for det første får jeg lov til at bruge kroppen, og for det andet, så er det et nyttigt formål.

Hun har selv gået arbejdsløs i to år.

- Min drøm det er jo at finde mig et fast arbejde, men så længe jeg går på kontanthjælp, så kan jeg lige så godt lave et eller andet, der er nyttigt end bare at sidde derhjemme og kigge, siger Dorte Thøgersen.

Når bjørneklo-bekæmperne har været i gang i nogle måneder, skal Vej og Park i Næstved Kommune gøre indsatsen op.