Antenneforening jagter signalsnyltere

Næstformanden for Fuglebjerg Antennelaug har taget sagen i egen hånd for at afsløre byens sortseere

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du med på en kigger?

Det er der mange i Fuglebjerg, der er. Men nogle kigger med i smug.

- Vi var godt klar over, at der var nogle stykker, som ikke betalte. Vi havde bare ikke troet, at der var så mange, fortæller Max Petersen, der er næstformand i Fuglebjerg Antennelaug.

Inden for det seneste år har det lokale antennelaug opdaget, at en række husstande har set tv på antennerne uden at betale.

Mange har simpelthen glemt at tilmelde sig. Andre igen har selv pillet ved tv-boksene ude på vejen og med enkelte redskaber fra den private værktøjskasse skaffet sig adgang til den store tv-pakke ganske gratis. Dermed snyder de antennelauget for 3500 kr.

- Med lidt teknisk snilde kan man komme ind og koble sig på kasserne, forklarer Max Petersen.

Det er han dog blevet rigtig træt af, og derfor har han valgt selv at gøre noget ved sagen. Han vil ikke finde sig i, at nogen snylter på antenneforeningen. Nu vandrer han med jævne mellemrum rundt på alle byens gader for at hive stikket ud hos snyderne.

De tv-kiggere, der har betalt, er godt tilfredse med, at sortseerne bliver afsløret

- Jeg synes simpelthen, det er småligt, at man ikke betaler, og snyder sig til det på den måde, lyder det fra Rikke Kirkebjerg, som bor i byen.

Også Søren Stjernø fra Fuglebjerg er forarget:

- Det kan da ikke være rigtig, at man bare går hen og ser gratis.

Ifølge formand Poul Juul fra Forenede Danske Antenneanlæg er folk sjældent så frække, at de på egen hånd bryder ind i boksene, ligesom det er sket i Fuglebjerg. Han bakker derfor op om Max Petersens metode.

- Det er da heroisk, at han vil gøre det. Det kunne da godt være at vi skulle opfordre andre til at gøre det samme, konstaterer han.

Heller ikke i fremtiden skal sortseere i Fuglebjerg føle sig trygge.

- Hvis der er nogen, der gør det, så bliver de altså politianmeldt, Max Petersens advarsel til snyderne.