Anklager: Tiltalte skal dømmes efter bandeparagraf

Den 21-årige mand, der er tiltalt for drab på den 22-årige Edin Fakic i december 2013, skal ifølge anklager i sagen, dømmes efter bandeparagraffen i straffeloven, som gør det muligt at fordoble straffen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 21-årige mand er allerede tiltalt for manddrab og ulovlig besiddelse af våben, men specialanklager Emil Folker vil gerne have ham dømt for straffelovens bandeparagraf 81 a, der betyder at straffen kan fordobles.

LÆS OGSÅ: Politi: Særligt Bandidosmærke kan gives for drab.

Seks forskellige forhold

Ifølge specialanklager Emil Folker gør seks forhold sig gældende i sagen:

  1. Tiltaltes fodaftryk kan knyttes til en bilbrand i Sorø, hvor man fandt en pistol i den udbrændte bil. Her mener anklager, at der er beviser for, at det er fodaftryk fra samme gummisko, som de fandt på gerningsstedet i Næstved.
  2. Tiltalte har udvist mistænkelig adfærd: Da politiet efterlyste gummiskoene, holdte de øje med den 21-årige, og her gik han ifølge politiet i panik.
  3. Han gemte skoene for politiet og løj om dem.
  4. På en aflytning kan man høre, at tiltalte siger, at han har skudt nogen.
  5. Han er steget hurtigt i grader hos Bandidos. Han er medlem på prøve, hvilket kræver at man gør noget for Bandidos.
  6. Anklager mener, at der er et klart motiv, da Bandidos og Westside Nation, der er en udbrydergruppe, var i konflikt med hinanden.  

Forsvarer mener dog ikke, at beviserne er stærke nok, og at der ikke er noget, der peger på, det var den 21-årige, der skød og dræbte 22-årige Edin Fakic.

LÆS OGSÅ: Bandidos vicepræsident tavs om drabstiltalt bror.

Edin Fakic blev skudt i hovedet i sit hjem på Morsøvej i Næstved 9. december 2013. Anklageren forsøger at bevise, at drabet var en del af en konflikt mellem Bandidos og udbrydergruppen Westside Nation i 2013, hvor de to grupperinger lå i strid. Edin Fakic var ikke selv en del af bandemiljøet, men hans storebror var medlem af Westside Nation, og to vidner har tidligere i sagen forklaret, at de mener, at storebroren var det egentlige mål for skudattentatet.